Schop in de grond winkelgebied Diezerbrink

Fase 1 winkelgebied Diezerbrink bijna klaar

Aannemer Heijmans is bijna klaar met de werkzaamheden in het winkelgebied Diezerbrink. Naar verwachting zijn de werkzaamheden half november afgerond. Dan worden nog de plantenvakken gevuld met de definitieve beplanting. Ook wordt de markante boom, die eerder op de rotonde stond, medio december teruggeplaatst.

Volgende fase start in voorjaar 2021

Zoals het er nu uitziet gaat voor de tweede fase medio maart de schop in de grond. De Thomas à Kempisstraat, vanaf de Vechtstraat tot Bisschop Willebrandlaan, de Vechtstraat en een klein gedeelte van de Rhijnvis Feithlaan (tussen rotonde De Brink en Bagijnesingel) zijn dan aan de beurt. De Vechtstraat wordt één-richtingsverkeer en andere straten worden aangepast op het nieuwe ontwerp.

De aanbestedinguitvraag is in november 2020 voorzien, de aannemer is vervolgens medio januari 2021 bekend.

Bekijk hier het ontwerp van fase 2.

Samen met winkeliers en bewoners

In oktober 2018 heeft de gemeente Zwolle een eerste ontwerp herinrichtingsplan voor het gebied aan de ondernemers en inwoners gepresenteerd. Daarna heeft de gemeente het ontwerp samen met hen uitgewerkt tot een definitief ontwerp voor de eerste fase en tweede fase. Ondernemers en bewoners dachten onder andere mee over de inrichting van de straten, de (fiets)parkeerplaatsen, de bestrating en de beplanting.

definitieve ontwerp en planning (06-2019).pdf

presentatie ontwerp herinrichting diezerbrink (10-2018)

beslisnota winkelgebied diezerbrink.pdf