Kiezende zwevers en politieke partijen in gesprek Bij Siem

Kiezende zwevers en politieke partijen in gesprek Bij Siem

Onder de naam Kiezende Zwevers gaan vrijdag 16 maart 2018 Zwolse politieke partijen in gesprek met inwoners uit Diezerpoort. Zij kozen daarvoor de locatie Bij Siem, het ontmoetingspunt en koffiehuis van wijkbewoners. Geen duffe verkiezingspraatjes staan op het programma, maar een mix van gezelligheid, muziek, eten en tafelgesprekken van inwoners met een mening met politici.

Politieke partijen

PvdA, SP, D66, GroenLinks, VVD, Swollwacht, ChristenUnie en CDA zijn aanwezig om hun ideeën en standpunten te geven over ondermeer duurzaamheid en wijkeconomie, maar vooral om alle onverwachtse, scherpe vragen van wijkbewoners te beantwoorden.

Programma

Naast tafelgesprekken is er ondermeer muziek van een band en een koor, zijn er hapjes en drankjes, zet een fotograaf de aanwezigen op de gevoelige plaat en wordt de jeugd vermaakt met Free Run.

Wijkmanager Hanneke Valkeman van de gemeente Zwolle geeft samen met woningcorporaties een presentatie over de wijkvernieuwing Dieze Oost wat volop gespreksstof zal opleveren voor de politieke partijen en bewoners.

Waar en wanneer

De bijeenkomst Kiezende Zwevers is op vrijdag 16 maart 2018. Het programma is van 17.00 tot 20.00 uur.

Bij Siem is aan het Simon van Slingelandplein 27.

Bij Siem

Bij Siem is het nieuwe ontmoetingspunt in de wijk Diezerpoort. Sinds het verdwijnen van het wijkcentrum werd een locatie gemist waar wijkbewoners samenkomen en activiteiten georganiseerd worden. Bij Siem heeft deze wijkfunctie gekregen mede met hulp van de gemeente Zwolle en de inzet van wijkondernemer Dyveke Gardenier.

Artikel De Swollenaer

Facebook Bij Siem