Premie voor yogales, bewegen en ontmoeten

Premie voor yogales, bewegen en ontmoeten

Wijkbewoonster Catherine Maloir doet al jaren aan yoga. Deze gezonde manier van bewegen en tot rust te komen wilde zij graag delen met andere wijkbewoners. Zij ging dan ook op zoek naar een yogaruimte en naar geld om materiaal aan te schaffen. En dat is gelukt.

Catherine: “Ik had mijn oog laten vallen op de wijkboerderij Klooienberg omdat daar veel bewoners uit de wijk komen, maar het is ook een geschikte yoga-plek omdat we in de zomermaanden gebruik kunnen maken van het uiterwaardegebied bij de boerderij.”

Haar plan legde ze voor aan Gerbrand Meijer, coördinator van de wijkboerderij en hij ging akkoord. “De eerste stap was gezet,” aldus Catherine ”Gerbrand wees mij toen op de regeling Premie Op Actie van de gemeente Zwolle voor buurtinitiatieven. De lessen zijn gratis en ik heb maar een klein bedrag nodig voor het aanschaffen van yogamateriaal, maar als ik dat uit eigen zak moet betalen dan is dat toch best veel.”

Buurtinitiatief

Eén mailtje en binnen een week kreeg Catherine een brief van de wijkmanager Wim van Hattum dat zij voor 145 euro  yogamatten en blokken kan aanschaffen. Wim van Hattum: “Veel wijkbewoners hebben goede ideeën om hun wijk mooier en leefbaarder te maken of bewoners met elkaar in contact te brengen. Met een kleine financiële bijdrage kunnen dit soort buurtinitiatieven gerealiseerd worden. Dat stimuleren we. Dit initiatief van Catherine is een mooi voorbeeld van mensen met elkaar in contact brengen en ook nog op een gezonde manier.”

Facebook

Premie op Actie

Heeft u een goed idee om uw buurt mooier, gezelliger en veiliger te maken of een wijkactiviteit te organiseren? Wilt u zelf de handen uit de mouwen steken om het idee uit te voeren? Kijk voor de spelregels op www.zwolle.nl/premieopactie en leg uw idee voor aan het team Wijkservicepunt van uw wijk. De contactgegevens vindt u op  www.zwolle.nl/wijken.