Actie in uw eigen straat of buurt

Zwolle is van iedereen, maar 'de wijk is van ons', vinden veel wijkbewoners. Dat laten ze ook zien. Zij steken de handen uit de mouwen. En ze werken en denken actief mee om hun wijk mooi, prettig en veilig te houden. Benieuwd wat er al gebeurt in jouw wijk? Kijk dan op www.zwolle.nl/buurtinitiatief.

Eigen buurtinitiatief? Neem contact op met de wijkbeheerder

Heb je een initiatief voor jouw straat of buurt? Bijvoorbeeld een buurtfeest, het opknappen van een speeltuin, of het inrichten, beheren en onderhouden van een hondenspeelweide? Neem dan eerst contact op met de wijkbeheerder. Ga naar zwolle.nl/wijkbeheerders en lees wie jouw wijkbeheerder is.  

Premie voor buurtinitiatieven

Bewoners nemen op allerlei plekken initiatieven om iets te verbeteren in hun wijk, buurt of straat. De gemeente helpt graag bij dit soort acties, ook financieel. Voor de uitvoering van deze goede ideeën van wijkbewoners en -organisaties heeft de gemeente Zwolle verschillende potjes geld beschikbaar. Lees meer over de premie voor buurtinitiatieven.

Sluit aan bij initiatieven

Bewoners voeren op allerlei plekken ideeeën uit om iets te verbeteren in hun buurt, straat of wijk. Bekijk welke initiatieven er al zijn en doe mee.