Start wijkactie: Samen maken we Kamperpoort groen

Start wijkactie: Samen maken we Kamperpoort groen

Woensdagavond 11 juli 2018 zijn de eerste stappen gezet om de wijk Kamperpoort groener te maken. De wijk ondergaat een grote verandering. Hoewel de bouw nog niet is afgerond is er een grote wens om de wijk nog meer aan te kleden met groen en kleur. Dat staat niet alleen gezellig, het is ook belangrijk om de gevolgen van de klimaatveranderingen op te vangen.

Bij wijkcentrum Ons Eigen Huis meldden zich bewoners bij de groene informatiestand. Zij kregen een tuinplant en een kaart om zich aan te melden om de wijk groener te maken.

Op 22 september 2018 is het Mussenhagefestival én burendag, een mooie gelegenheid om de wijk meer groen en kleur te geven en minder steen. Bewoners leggen geveltuintjes en boomtuintjes aan en als ze dat willen geven zij hun tuin of balkon een opknapbeurt.

Bewoners kunnen zich nog steeds aanmelden. Informatie hierover is te vinden via de website www.zwolle.nl/groendag.

Aanmeldkaart groendag

Klimaatbestendig

Een groene buurt is gezonder, gezelliger en lokt insecten en vogels. Grond is koeler en neemt beter water op dan steen. Daarmee voorkomen we hittestress en wateroverlast.

www.zwolle.nl/klimaatadaptatie

Tour de Kamperpoort

Sinds de wijkvernieuwing is begonnen, wordt er een ontmoetingsavond georganiseerd bij wijkcentrum Ons Eigen Huis en een rondleiding door de wijk voor bewoners, bestuurders en bouwers. Deze gelegenheid is aangegrepen om de groene wijkactie af te trappen.

Wijkbewoner en wijkwethouder Ed Anker liet zich tijdens de tour informeren over de veranderingen in zijn wijk en onthulde samen met deltaWonen en Nijhuis Bouw het bouwbord waarmee het startsein is gegeven voor de verdere bebouwing van het Katworlderplein.

Nieuws Katwolderplein