Burgemeester sluit per direct woning Van Disselstraat

In de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 september 2019 vond in de Van Disselstraat in Stadshagen een schietincident plaats. Vanavond, maandag 23 september, lichtte burgemeester Peter Snijders in de vergadering van de gemeenteraad de situatie toe.

“Een bewoner van de Van Disselstraat is op straat beschoten. Dit heeft een enorme impact in de buurt, de bewoners zijn enorm geschrokken en voelen zich niet veilig in hun straat. De politie en het Openbaar Ministerie zijn volop bezig met het onderzoek naar dit incident. Over dat onderzoek kan ik geen verdere mededelingen doen. De gemeente, welzijnsorganisatie Travers en politie zijn continu in de wijk aanwezig om de vinger aan de pols te houden en met bewoners te spreken. Wij zien dat er zorgen zijn over de veiligheid in de buurt.

Zondag ben ik direct poolshoogte gaan nemen en heb daar met een aantal bewoners gesproken. Ik heb gezien en gehoord hoe groot de schrik en de zorg in de buurt is en ik begrijp heel goed de onrust die er is. Die onrust willen we zo snel mogelijk wegnemen, mensen moeten zich in hun eigen huis en woonomgeving gewoon veilig voelen.

De openbare orde is in het geding. Daarom heb ik – na overleg met politie en Openbaar Ministerie -  besloten per direct de woning voor ten ten minste vier weken te sluiten door middel van een noodbevel. De sluiting gaat met onmiddellijke ingang, dus vanavond nog, in. De woning wordt afgesloten en verzegeld en de bewoners mogen in elk geval de komende vier weken de woning niet in.”

De hoofdbewoner van de woning is hierover geïnformeerd. Snijders: “Wij informeren vanavond nog de direct omwonenden persoonlijk over de sluiting. Ik hoop en verwacht dat hiermee in ieder geval de komende weken de rust in de buurt terugkeert. Vanzelfsprekend gaat het onderzoek in volle gang door en kijken we hoe de situatie zich verder ontwikkelt.”