Zwerfvuilchallenge tijdens Stadshagenfestival

Zwerfvuilchallenge tijdens Stadshagenfestival

Wethouder Monique Schuttenbeld reikte zaterdag 24 augustus 2019 op het Stadshagenfestival de prijs uit aan de winnaars van de eerste Zwerfvuilchallenge. Een parcours waarbij deelnemers zo snel mogelijk en zo veel mogelijk zwerfvuil moesten opruimen. De winnaar in de categorie ‘Kinderen’ was Fleur. Fleur was de snelste omdat ze al veel ervaring heeft met een afvalgrijper. Ze ruimt namelijk wekelijks zwerfvuil op bij haar in de buurt. De challenge is de start van een regiobrede campagne van het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon van ROVA. Want september = zwerfvuilopruimmaand!  

World Cleanup Day en Burendag

Zaterdag 21 september is het World Cleanup Day en zaterdag 28 september 2019 Burendag. Voor veel mensen het moment om hun wijk, buurt, sportverenging of park weer zwerfvuilvrij te maken. Het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon van ROVA ondersteunt deze initiatieven en levert gratis afvalgrijpers, handschoenen, vuilniszakken en hesjes. Na afloop haalt ROVA het verzamelde zwerfvuil gratis op. Om dit te ontvangen moet een actie aangemaakt worden op www.mooi-schoon.nl.

Mooi Schoon

Iedereen wil graag wonen, spelen, recreëren en werken in een schone leefomgeving. Dat is waar het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon voor staat. Onze omgeving schoon houden of schoon maken. Nu en in de toekomst. In 18 gemeenten werkt Mooi Schoon samen om door middel van voorlichting, educatie én extra aanpak zwerfvuil te voorkomen.