Kleur de Wipstrik, nog steeds een succes

Kleur de Wipstrik, nog steeds een succes

Het is nu bijna vier jaar geleden dat Corinne Tijsseling, wijkbewoner in de Wipstrik een ludieke actie bedacht om haar buren beter te leren kennen. Vlak voor Pasen hing zij samen met een paar buren een zakje paaseitjes aan de voordeuren zonder afzender. Hiermee werd het begin gemaakt van het succesvolle wijkproject Kleur de Wipstrik.

Corinne: "Toen ik zag wat het positief effect hierdoor ontstond, bracht bij mij het idee om dit wijkbreed op te pakken. Ik zocht contact met Wijk- en Speeltuinverenging Wipstrikkwartier en al snel kwam de activiteit ‘KLEUR de Wipstrik’  van de grond."

Sindsien zijn er al heel wat activiteiten in de wijk georganiseerd. Jong en oud doen mee. Kinderen versieren de wijk met plantjes en kunst aan de lantaarnpalen. Handige bewoners hebben Minibiebs en voedselruilkastjes gemaakt.

"Maar wat er ook georganiseerd wordt"' aldus Corinne, "het belangrijkste is de ontmoeting met elkaar zoals tijdens de koek & zopie waar 45 bewoners op afkwamen."

Corinne is heel positief en enthousist over haar wijkbewoners: "Er zit zoveel potentie in mensen! Ik ga elke woensdag met de BuurtKar door de wijk en zo kwam ik in contact met een oudere wijkbewoner. Hij kwam met het idee om een 60-plus-café te beginnen voor roze ouderen. Ik ben er trots op dat deze bewoner door een klein zetje en wat extra ondersteuning helemaal zelf de regie kon nemen en ook nog eens een zinvolle en leerzame invulling vond voor zijn vrijetijd.”

Meer informatie

Iedereen kan meedoen aan dit project om iets te organiseren in de straat of buurt of iets voor andere bewoners te doen.

Elke eerste vrijdag van de maand is er een inloop bij ‘Wijkcentrum de Bestevaer’ van 15.00 tot 17.00 uur en elke woensdag van 14.30 tot 17.00 uur toert de BuurtKar door de wijk.

Kleur de Wipstrik