Woningbouwregisseur

Dienstverband 32 uur per week
Werk/-en denkniveau WO
Afdeling Ruimte en Economie
Vacaturehouder Henrieke Selles
Sluitingsdatum 29 september 2019

Dit zijn wij 

Een natte voetenkaart voor klimaatadaptatie én de slimste binnenstad. Zo doen we dat in Zwolle. Samen met onze 127.000 inwoners, want we geloven dat het leven beter wordt als we met elkaar optrekken. We zetten vol in op het versterken van de (inter)nationale positie van de stad en de regio. Het gaat Zwolle voor de wind, waardoor er veel ruimtelijke initiatieven op verschillende schaalniveaus op ons afkomen. Verstedelijking, energietransitie, klimaatadaptatie en mobiliteit zijn prominente opgaven. 

Bij de afdeling Ruimte en Economie is een veelkleurig en betrokken team van 25 adviseurs actief. Zij adviseren het college over economie, toerisme, duurzaamheid, mobiliteit, water, groen, wonen en ruimtelijke ordening. Jij gaat als vierde lid aan de slag binnen het jonge team Wonen.

Dit ga je doen 

Maandagochtend sta je direct op scherp tijdens de Morning stand-up. In een half uurtje worden de highlights belicht. Wat speelt er binnen de afdeling? Jouw collega vertelt enthousiast over de bewonersbijeenkomst die afgelopen week gehouden is in de Zwartewaterallee, een plek waar circa 1.300 woningen gebouwd gaan worden. Door goede samenwerking met marktpartijen heeft de gemeente een kaderstellende rol aangenomen binnen deze gebiedsontwikkeling. De gemeente was wel aanwezig, maar heeft de avond niet georganiseerd, dit is ook even wennen  voor buurtbewoners besluit de collega. 

Met koffie in je hand loop je het kantoor van de wethouder binnen voor het portefeuilleoverleg. Fijn dat je in Zwolle regelmatig rechtstreeks contact met het bestuur hebt. Je bespreekt je advies over  maatregelen om de overspannen woningmarkt in Zwolle betaalbaar te houden. Je adviseert o.a. om voor goedkope woningen een zelfbewoningsplicht in te voeren om zo de mensen met een kleine portemonnee meer kans te geven op een koopwoning. 

Nu naar de projectgroep Omgevingsvisie, waar diverse disciplines bij betrokken zijn. Zwolle Oost staat op de agenda. De uitdaging is om de verschillende opgaven in dat gebied integraal uit te werken, uit te tekenen en uit te rekenen. Kan een andere manier van denken over mobiliteit de woonopgave in dat gebied mogelijk maken? En kunnen beiden juist een oplossing zijn van de wateropgave in dat gebied?

De ochtend is omgevlogen. Tijdens de lunch wisselen collega’s vakantieverhalen uit en maken een wandeling. 

In de middag bekijk je woonInzicht, de applicatie waarin alle relevante data voor wonen beschikbaar is en maak je samen met je collega een advies over de voortgang van de woningbouw voor volgend jaar. Jij voor Zwolle Zuid, Oost en de Binnenstad, jouw collega voor de andere stadsdelen. De behoefte aan nieuwbouw is groot. Halen we de geplande 1.000 woningen per jaar, waar stagneert het, wat kunnen we daar aan doen, zijn er alternatieven? En hoe borgen we de kwaliteit?  Op basis daarvan regisseer en stuur je samen met jouw college de woningbouw in Zwolle in een dynamisch samenspel met marktpartijen en woningcorporaties. 

Wanneer je aan het einde van de dag naar huis gaat, bedenk je dat je blij bent dat je voor Zwolle hebt gekozen. Je draagt bij aan de integrale ontwikkeling van een snelgroeiende stad en je krijgt alle ruimte voor je eigen groei. 

Dit ben jij 

Je bent enthousiast,  en legt makkelijk contact. Je staat stevig in je schoenen, communiceert helder en duidelijk en kan op strategisch niveau adviseren. Je hebt affiniteit met de bestuurlijke omgeving  en de politieke context van waaruit je werkt, maar je weet ook hoe de hazen lopen in de woningmarkt. Met je actieve houding lever je een waardevolle bijdrage aan het team wonen. Je bent vernieuwend, resultaatgericht, en  beheerst de kunst om in een goed samenspel tussen overheid, markt, corporaties en zorgpartijen de woningbouw in Zwolle te regisseren.

Voor deze functie vragen we academisch werk en denkniveau. Je hebt aantoonbaar ervaring op het vakgebied wonen.

Dit bieden wij 

Een salaris van maximaal € 4.859,- (maximum schaal 11) bruto per maand bij een volledige werkweek van gemiddeld 36 uur per week. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB) waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten. Wij belonen je inzet ook in uitgebreide opleidingsmogelijkheden.

Solliciteren

Je kan alleen solliciteren via onderstaande sollicitatieknop tot 29 september a.s. Het sollicitatiegesprek staat gepland op 9 oktober a.s. tussen 11.00 en 16.00 uur.  Reserveer deze datum vast in je agenda. 

Meer weten? 

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Henrieke Selles, via 06-25746133 en h.selles-heikoop@zwolle.nl  of Géanne Koelewijn via 06-23000957 en g.koelewijn-bosma@zwolle.nl

 

 

solliciteer direct