Zwinc

ZWINC draagt bij aan innovatie bij ondernemers

08 december 2022
Homepage

Zes startups die zijn aangesloten bij ZWINC (voorheen Green PAC iLab) hebben subsidie ontvangen om onderzoek te doen naar de technische en economische haalbaarheid van hun product. In totaal gaat het om 140.000 euro.

ZWINC, afkorting voor Zwolle Incubator, helpt startups met het ontwikkelen van hun bedrijf. Dat doen ze met huisvesting, kennis, funding en programmering. Ook bij het aanvragen van de MIT-subsidie begeleidde ZWINC meerdere bedrijven, vertelt manager en startupcoach Koen Hobelman. ‘We hebben tijdig een aantal algemene sessies georganiseerd om ondernemers te informeren over de mogelijkheden van de MIT-subsidie. Vervolgens hebben we verschillende 1-op-1-sessies gehad met ondernemers die specifieke vragen hadden. De ondernemers moeten zelf de subsidieaanvraag indienen, maar wij kunnen wel meekijken bij de aanvraag en suggesties doen over opbouw en inhoud en omschrijving.’

Zetje voor startups

De subsidies zijn een belangrijke aanjager voor innovaties, weet Hobelman. ‘De MIT-subsidie is niet specifiek bedoeld voor startups, maar je merkt wel dat het een groot verschil kan maken voor een startup om een concreet product op de markt te brengen. Bijvoorbeeld omdat de subsidie onderzoek mogelijk maakt of omdat er machines kunnen worden gebouwd om een product te kunnen testen. Startups hebben er zelfs zoveel baat bij dat de provincie nadenkt om een aparte MIT-subsidie voor startups te gaan opzetten.’

De zes bedrijven die de subsidie hebben ontvangen, gebruiken deze onder meer voor onderzoek, haalbaarheidsstudies, het verbeteren van productiemethoden en marktanalyse.

MIT-subsidie

De MIT-subsidie staat voor MKB Innovatiestimulering Regio en Topsectoren. Mkb-ondernemers die gevestigd zijn in Overijssel en innovaties ontwikkelen binnen de Topsectoren, komen mogelijk in aanmerking voor MIT subsidie. Er zijn twee soorten subsidies: een voor haalbaarheidsprojecten en een voor samenwerkingsprojecten.
De MIT-subsidie kan vanaf juni 2023 weer worden aangevraagd.
Heb je hulp nodig bij je aanvraag? Neem dan contact op met ZWINC. Kijk op de website van ZWINC.

Afspraak maken

In het Stadskantoor kunt u alleen op afspraak terecht.

Maak een afspraak 

Stadskantoor, Lübeckplein 2, 8017 JZ Zwolle
Stadhuis, Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle

Neem contact met ons op

Postbus 10007, 8000 GA Zwolle
Stuur een bericht

Telefoon: 14 038 (5 cijfers,
tussen 09.00 en 17.00 uur)
Vanuit het buitenland: +31 38 498 31 38
Whatsapp: 06 83 29 66 88
(bellen naar dit nummer is niet mogelijk)

BTW/KvK-nummer

BTW: NL001900249B01
KvK: 08218173

Blijf op de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Zwolle