Wethouder Gerdien Rots op de fiets tijdens de European Week of Mobility

Zwolle doet mee aan de European Week of Mobility

19 september 2023
Homepage

De week van 17-22 september 2023 staat in heel Europa in het teken van mobiliteit. Uiteraard doet Zwolle Fietsstad ook mee, net als bijna 3.000 dorpen en steden in Europa. Er is een mooi programma in Zwolle met veel activiteiten.

Meer informatie is te vinden op www.zwolle.nl/zwolleismobiel.

In 2021 werd Zwolle uitgeroepen tot beste fietsstad ter wereld. Natuurlijk is Zwolle dan ook van de partij tijdens de European Week of Mobility met een mooi programma.

Op zondag 17 september is de week gestart met een sisterride georganiseerd voor het goede doel door de Soroptimisten Zwolle. Maandag 18 september kwamen diverse mensen uit de fietscommunity bij elkaar voor een inspiratie-/kennisbijeenkomst over fietsen in Overijssel. De Zwolse Fietsburgemeester Marijn de Vries was dagvoorzitter en een inspirerende keynote, waarin Jonne Kuyt uitdaagde om het denken over mobiliteit te heroverwegen. 

Snuffelfiets projectafsluiting

Op dinsdag 19 september vindt het afsluitmoment van het Snuffelfietsproject plaats op het Stadhuis. Het afgelopen jaar hebben ca. 200 inwoners van de gemeente Zwolle meegedaan aan het project waarin door middel van (snuffel)kastjes op de fiets data is verzameld over luchtkwaliteit en fietsgedrag. Tijdens de bijeenkomst worden de behaalde resultaten gepresenteerd, worden ervaringen van de deelnemers opgehaald en bedanken we de deelnemers voor hun bijdrage aan het project.

Fietstocht Toerist in eigen stad - aanmelden kan nog

Op woensdag 20 september start de fietstoer “Toerist in eigen stad”. De tour komt langs onderdelen vanuit de thema’s Architectuur, Infrastructuur en Stedenbouw. Deelname is gratis en aanmelden kan nog via www.zwolle/nl/zwolleismobiel.

Bijeenkomst ‘Fietsen geeft vrijheid’

Fietsen is goed voor je en maakt je minder afhankelijk van anderen. Het fietsprogramma ‘fietsen geeft vrijheid’ is in 2018 – 2020 ontwikkeld en uitgevoerd voor inwoners in Holtenbroek die willen leren fietsen, meer willen bewegen en mobieler willen zijn. Na de succesvolle aanpak in Holtenbroek draait het nu ook in Diezerpoort en Zwolle-Zuid. Tijdens deze bijeenkomst op de Elbertschool voor deelnemers en vrijwilligers staan we stil bij het programma en vieren we dat we in de Kamperpoort nu ook gestart zijn! 

F10 bijeenkomst met wethouders van grote fietssteden in Nederland

Achttien grote fietssteden waaronder Zwolle, Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg en Utrecht vormen samen de F10, een netwerk van de meest ambitieuze fietssteden in Nederland. Samen met het Rijk, vervoerregio’s en provincies werken ze aan een verdere groei van het fietsgebruik in Nederland. Elkaar versterken en leren van elkaar staan voorop. De F10-steden investeren fors in fietsvoorzieningen. De wethouders van de F10-steden komen op vrijdag 22 september bij elkaar in Zwolle om van elkaar te leren en elkaar te versterken.

Afspraak maken

In het Stadskantoor kunt u alleen op afspraak terecht.

Maak een afspraak

Stadskantoor, Lübeckplein 2, 8017 JZ Zwolle
Stadhuis, Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle

Neem contact met ons op

Postbus 10007, 8000 GA Zwolle

Stuur een bericht

Telefoon: 14 038 (5 cijfers,
tussen 08.30 en 17.00 uur)
Vanuit het buitenland: +31 38 498 31 38

Whatsapp: 06 83 29 66 88
(bellen naar dit nummer is niet mogelijk)

BTW/KvK-nummer

BTW: NL001900249B01
KvK: 08218173

Blijf op de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Zwolle