Zwolle gaststad voor 3FM Serious Request 2024

05 juni 2024
Homepage

Vandaag is bekendgemaakt dat Zwolle dit jaar de gaststad is voor 3FM Serious Request (3fm.nl/seriousrequest). Van 18 tot en met 24 december staat het Glazen Huis op het Rode Torenplein. Dit iconische evenement, waarbij 3FM-dj's zich inzetten voor een goed doel, biedt Zwolle de kans om in actie te komen voor het goede doel. Dat is dit jaar stichting Metakids.

Stad met een hart

Burgemeester Peter Snijders: "In Zwolle hebben wij hart voor elkaar, staan we klaar om een ander te helpen. Onze sociale verbondenheid, hulpvaardigheid en gastvrijheid maken ons dan ook een passende gaststad voor dit evenement. We zijn trots om aan heel Nederland te laten zien waarom deze waarden zo belangrijk voor ons zijn."

Samen in actie voor Metakids

Metabole ziekten zijn de meest dodelijke ziekten onder kinderen in Nederland. Tienduizend gezinnen in Nederland hebben hiermee te maken. Elke dag wordt er een kind geboren met een metabole ziekte. De oplossing ligt in onderzoek. Met gericht, innovatief onderzoek moet het mogelijk zijn om binnen tien jaar een effectieve behandeling te hebben voor de helft van alle metabole patiënten. Sterker nog: dan is er zelfs een toekomst mogelijk waarin geen kind meer aan deze ziekte zal overlijden. Dit is dus dé kans om metabole ziekten niet alleen zichtbaar, maar óók behandelbaar te maken. Dat is waar Metakids zich hard voor maakt, samen met ouders, artsen, specialisten en onderzoekers.
www.metakids.nl

Gemeenschapsgevoel en ambitie

Wethouder Cultuur en evenementen Monique Schuttenbeld: "3FM Serious Request brengt niet alleen muzikale optredens naar Zwolle, maar brengt ook veel mensen op de been en naar Zwolle. Daarnaast toont het evenement ook de kracht van gemeenschapszin. Dit jaar komt 3FM Serious Request  in actie voor MetaKids, en ik weet zeker dat de Zwollenaren en de regio met volle overgave mee zullen doen."