Zwolle heeft vlag tegen pesten

19 april 2023
Homepage

Zwolle heeft sinds 19 april - de landelijke dag tegen pesten - een vlag tegen pesten. Zwollenaar Roland Weber is initiatiefnemer. Samen met burgemeester Peter Snijders hees hij deze vlag woensdag 19 april in top op het bordes van het stadhuis.

Roland is in zijn jeugd veel gepest en wil in zijn woonplaats Zwolle extra aandacht voor het stoppen van pesten. “Pesten is van alle tijden en alle generaties. Niet alleen op school, maar ook in het bejaardenhuis wordt gepest. En daar kun je heel lang last van hebben. Pesten moet gewoon stoppen.”

De vlag is speciaal ontworpen. Daarop is een blauwe hand met een wit hartje in het midden afgebeeld om het pesten symbolisch een halt toe te roepen. Juist in Hartstad Zwolle is het belangrijk om hart voor elkaar te hebben en aandacht te geven aan het bewust stoppen van pesten. Roland Weber en Peter Snijders hopen dat deze vlag in veel gemeenten wordt uitgehangen.  

Vandaar dat we in Zwolle voortaan elk jaar op 19 april deze vlag hijsen om extra stil te staan bij pesten en de gevolgen daarvan voor iedereen: slachtoffers, pestkoppen, meelopers en omstanders. De vlag komt dan bij het stadhuis en het stadskantoor te hangen.

Meer informatie over de landelijke dag tegen pesten is te vinden op de website www.stoppestennu.nl.

Een foto van initiatiefnemer Ronald Weber en Burgemeester Snijders

Afspraak maken

In het Stadskantoor kunt u alleen op afspraak terecht.

Maak een afspraak

Stadskantoor, Lübeckplein 2, 8017 JZ Zwolle


Stadhuis, Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle

Neem contact met ons op

Postbus 10007, 8000 GA Zwolle

Stuur een bericht

Telefoon: 14 038 (5 cijfers,
tussen 08.30 en 17.00 uur)
Vanuit het buitenland: +31 38 498 31 38

Whatsapp: 06 83 29 66 88
(bellen naar dit nummer is niet mogelijk)

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Zwolle