luchtfoto binnenstad Zwolle

‘Zwolle landelijk de nummer één-vestigingslocatie voor mensgerichte bedrijvigheid’

08 december 2022
Homepage

Beste ondernemers in Zwolle,

Graag wens ik u als wethouder Economie van Zwolle hele warme en gezellige kerstdagen voor u en uw dierbaren. Ik bewonder de initiatieven en inzet die u als lokale ondernemer ook het afgelopen jaar weer heeft uitgevoerd om te zorgen voor een bloeiende Zwolse economie met werkgelegenheid voor ieder die wil en mooie producten en diensten voor de klanten die daarvoor vanuit de wijde omgeving op onze stad zijn georiënteerd. 

Eerder deze maand publiceerde Elseviers Weekblad een onderzoek waaruit blijkt dat Zwolle landelijk zelfs de nummer één-vestigingslocatie is voor mensgerichte bedrijvigheid: detailhandel, vrijetijd of zorg-gerelateerd. Ondernemers zorgen in die sectoren voor banen, start-ups en toegevoegde waarde en doen dat beter dan waar ook. Overall, wanneer we ook de maakindustrie en technologie/ICT meenemen, staat Zwolle als toplocatie op de achtste plek, hoger dan bijvoorbeeld Eindhoven en Utrecht! Een groot compliment voor de Zwolse manier van werken en u als Zwolse ondernemers. Ik heb hierover ook een interview gehad met Elsevier.

Elders in deze nieuwsbrief nog meer mooie verhalen. Bijvoorbeeld over De Week van de Duurzaamheid met een boeiende lezing van Ruud Koornstra en Helga van Leur voor méér dan vijftig Zwolse ‘impact’-bedrijven. Of het succesverhaal van ZWINC: dé plek voor innovatieve startups in de maakindustrie en duurzame kunststoffen; een bruisende starterscommunity in Zwolle waar ideeën uitgroeien tot ondernemingen.

Ook in Zwolle hebben we te maken met torenhoge energieprijzen en inflatie. Graag wijs ik u in dit verband op informatie in deze nieuwsbrief over energiebesparende maatregelen voor ondernemers en ondersteuning van ondernemers die in financiële nood dreigen te komen.

Tot slot wens ik u een productieve eindejaarsperiode. Dank u voor uw grote bijdragen aan de economie in Zwolle en hele fijne dagen!

Met warme groet,

Paul Guldemond
Wethouder Economische Zaken

Wethouder Paul Guldemond

Afspraak maken

In het Stadskantoor kunt u alleen op afspraak terecht.

Maak een afspraak 

Stadskantoor, Lübeckplein 2, 8017 JZ Zwolle
Stadhuis, Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle

Neem contact met ons op

Postbus 10007, 8000 GA Zwolle
Stuur een bericht

Telefoon: 14 038 (5 cijfers,
tussen 09.00 en 17.00 uur)
Vanuit het buitenland: +31 38 498 31 38
Whatsapp: 06 83 29 66 88
(bellen naar dit nummer is niet mogelijk)

BTW/KvK-nummer

BTW: NL001900249B01
KvK: 08218173

Blijf op de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Zwolle