Buitenexpositie WIJ...doorbreken de cirkel van geweld

Buitenexpositie WIJ...doorbreken de cirkel van geweld

Stationsplein Zwolle
11 juni 2024 - 02 juli 2024
Homepage

11 juni - 2 juli 2024 Buitenexpositie: WIJ...doorbreken de cirkel van geweld

Foto: Mounir Raji

Ieder jaar zijn in Nederland 200.000 volwassenen en 119.000 kinderen slachtoffer van huiselijk geweld of kindermishandeling.  Het project WIJ…doorbreken de cirkel van geweld heeft als doel huiselijk geweld en kindermishandeling onder de aandacht te brengen, terug te dringen, de schade te beperken en de overdracht van generatie op generatie te doorbreken. 

Het project bestaat uit een multimediale reizende tentoonstelling van indringende portretten en verhalen van personen die de cirkel van geweld doorbroken hebben. De tentoonstelling is in samenwerking met gemeente Zwolle te zien vanaf 11 juni – 2 juli op het Stationsplein in Zwolle.

WIJ zijn aan zet

De oproep is: WIJ kunnen met elkaar een veilig netwerk vormen rondom de slachtoffers, (potentiële) daders en hun sociale omgeving. WIJ kijken niet meer weg of verwijzen door naar anderen, maar nemen zelf verantwoordelijkheid om de cirkel van geweld te doorbreken. De portretten en verhalen inspireren om tot actie over te gaan.

Dit project is een initiatief van stichting Open Mindexterne-link-icoon

Hulp nodig?

Huiselijk geweld en kindermishandeling hebben grote impact op iemands leven. Erover praten kan een begin zijn om de cirkel van geweld te doorbreken. Bij vragen over of vermoedens van huiselijk geweld, neem contact op met Veilig Thuis IJsselland via 0800-2000 (24/7 bereikbaar) of via de chat op www.vtij.nl. Contact opnemen kan altijd anoniem.