Oude foto van Aan de Stadsmuur 79-83

Verhalen over zomaar een plek in Zwolle: Aan de Stadsmuur 79-83

Van der Velde in de Broeren
19 april 2024
Homepage

In 1970 kocht Het Oversticht drie panden aan de toenmalige Waterstraat in Zwolle om deze een nieuw gebruik te geven als kantoorruimte. Het waren de voormalige pakhuizen van zeepfabriek de Feniks.

Over deze plek in de historische binnenstad van Zwolle zijn meerdere verhalen te vertellen. Architectuurhistoricus Gesien van Altena belicht enkele aspecten uit de boeiende ontwikkelingsgeschiedenis van deze plek om duidelijk te maken waarom de panden eruit zien zoals ze er nu uitzien. Onlangs is een interne verbouwing van het rijksmonument afgerond waarin de verduurzaming van het gebouw een belangrijke plaats heeft gekregen. Archeoloog en projectleider Albert Vissinga neemt u mee in de keuzes die daarin gemaakt zijn en het maatwerk dat het monument vraagt. 

Duo Venhuizen en Witsenburg, bestaand uit Elles Venhuizen (sopraan) en Nina Witsenburg (piano) brengen deze avond uit hun gevarieerde repertoire zowel Franstalige als Duitstalige liederen ten gehore.

Waar: Van der Velde in de Broeren

Wanneer: 19 april 2024

Aanvang: 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur

Organisatie: Het Oversticht

Sprekers: Albert Vissinga en Gesien van Altena

Muziek: Duo Venhuizen en Witsenburg, ArtEZ Conservatorium

De toegang tot deze lezing is gratis. Wel vragen wij u zich aan te melden door een email te sturen naar communicatie@vanderveldeindebroeren.nl