Verkeersmaatregelen rondom wielerevenement Ster van Zwolle

Regio Zwolle
02 maart 2024 - 02 maart 2024
Homepage

Op zaterdag 2 maart 2024 vindt de 63e editie van het jaarlijkse wielerevenement Ster van Zwolle plaats. Het parcours start op het Grote Kerkplein en eindigt dit jaar op de Blaloweg ter hoogte van Scania. Om het evenement veilig te laten verlopen, neemt de gemeente Zwolle verkeersmaatregelen op en rondom de wielerroute.

Vanaf 12.00 uur: kort oponthoud in en om binnenstad

Om 12.00 uur is de neutrale start op het Grote Kerkplein. De wielrenners rijden dan via de Sassenstraat – Sassenpoort – Groot Wezenland – Schuurmanstraat - Luttenbergstraat – Wethouder Alferinkweg en de Marsweg. Op de Marsweg ter hoogte van de Oldeneelallee is vervolgens de officiële start. De wielrenners verlaten Zwolle dan via de IJsselallee en de Wijheseweg. Het verkeer heeft hierdoor korte tijd oponthoud.

12.00 tot 18.30 uur: (tijdelijke) afsluiting Blaloweg richting A28

De wielerploeg komt via de Spoolderbergweg – Kleine Veerweg – Nilantsweg – Meenteweg – Turnhoutsweg – Westenholterallee – Hasselterweg – Voorsterbrug – Hasselterweg – Blaloweg naar de finish ter hoogte van Scania. Hiervoor is de Blaloweg in de richting van de A28 afgesloten. Het gaat om het gedeelte tussen Hasselterweg/Russenweg en de Westenholterallee. De Blaloweg in de richting van de Zwartewaterallee blijft open. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Hasselterweg en de Westenholterallee richting de A28. Het fietspad is ook afgesloten. Fietsers worden omgeleid naar het fietspad aan de overkant.

Kijk voor de wielerroute op de website van Ster van Zwolle: Route - Ster van Zwolleexterne-link-icoon

Actueel overzicht wegafsluitingen

Ga voor een actueel overzicht van alle wegafsluitingen in Zwolle naar www.zwolle.nl/bereikbaarheidexterne-link-icoon. Aanmelden voor informatie per e-mail kan via bereikbaarheid@zwolle.nl.

Parcours Ster van Zwolle 2024