Adviseur civiele techniek

Dienstverband / aantal uur per week Vast / 36 uur per week
Werk- en denkniveau WO
Afdeling Civiel en Groen
Salaris max. € 5.872,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek
Vacaturehouder Oebele Jansma
Sluitingsdatum 22 augustus 2021

Dit zijn wij

In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we met elkaar optrekken. Wij zetten daarom met kracht in op verbinding. Een goed samenspel met onze 130.000 inwoners, partners in de stad, het college, de raad en collega’s. We zorgen voor elkaar en zijn er voor elkaar. Iedereen doet mee en iedereen doet ertoe.

De stad staat voor grote opgaven om onze leefwereld duurzaam vorm te geven, zoals klimaatadaptatie, energietransitie en de ontwikkeling van een circulaire economie. Al die kleine en grote opgaven zijn leidend voor onze manier van samenwerken. Afdelingen en teams zijn thuishavens, maar we werken door de afdelingen heen en zoeken elkaar makkelijk op. Samen tillen we bijzondere projecten van de grond. We vinden elkaar in voor- en tegenspoed, acteren als professionele partners, denken in mogelijkheden en stimuleren initiatieven uit de organisatie en de stad.

Zwolle is een stad in een regio die hard op weg is om de vierde economische topregio van Nederland te worden met innovatieve bedrijven die bijdragen aan onze maatschappelijke opgaven. De komende jaren staat er veel te gebeuren, waarbij we jouw inbreng en ideeën goed kunnen gebruiken.

Als je voor Zwolle werkt, word je uitgedaagd om je talenten optimaal in te zetten en je blijvend te ontwikkelen. Je krijgt kansen om te verrassen en te vernieuwen. En de ruimte om positief tegendraads en soms wat rebels te zijn. Jezelf kunnen en mogen zijn; daar staan we in Zwolle voor. We waarderen, accepteren en respecteren elkaar om wie we zijn. Want het is de diversiteit die kleur geeft aan onze organisatie én stad. 

 

De afdeling

De afdeling Civiel en Groen bestaat uit een team adviseurs en een team werkvoorbereiders. Wij

leveren expertise voor de inrichting van de openbare ruimte: wegen, water, groen, ecologie, recreatie, riolering, ondergrondse infrastructuur, verlichting en onderliggende contracten ten behoeve van de aanbesteding.

De civiele adviseurs adviseren in een breed werkveld en in verschillende fasen van projecten. Denk aan het opstellen van randvoorwaarden bij de start en ruimtelijke en technische ontwerpen in een latere fase. Uiteraard adviseren we met een integrale bril, waarbij transitie-opgaven zoals klimaatadaptatie, energietransitie en circulaire economie altijd een rol spelen. Dit is het ‘nieuwe normaal’ in Zwolle en vraagt om vooruit denken bij elk vraagstuk.

Interessante ontwikkelingen

De verwachting is dat de stad de komende 20 jaar een schaalsprong zal maken naar 160.000 – 180.000 inwoners. Dit betekent dat er meer woningen en voorzieningen binnen en buiten de stad worden ontwikkeld. Steeds vaker starten particuliere initiatiefnemers ruimtelijke projecten. Dit moedigen wij aan, want we gaan voor een vergaande samenwerking met de stad.

Belangrijke projecten zijn Stadshagen, Spoorzone en centrumgebied, Voorsterpoort en Hessenpoort.

Onze stad groeit sterk, maar wij hechten ook veel waarde aan ‘buitengeluk’.

 

Dit doe jij

Als doorgewinterde adviseur vertegenwoordig je het civieltechnische vakgebied in de volle breedte. Zwolle biedt je uitdagingen op elk vlak, zoals acteren op ruimtelijke technische thema’s die cruciaal zijn voor de ontwikkeling van onze stad. Klimaatadaptatie, energietransitie en circulariteit staan bij elk project op de agenda. Dit is nodig om onze stad in de gewenste richting te laten ontwikkelen en leefbaar te houden voor onze inwoners.

 

Bruggenbouwer

Jij slaat bruggen tussen beleidswensen en de technische ruimtelijke inrichting. Je adviezen zijn helder, gericht op de lange en korte termijn, te begrijpen op elk niveau én operationeel uitvoerbaar. Bij elk strategisch advies zie jij het resultaat in de stad al helemaal voor je, zodat je dit beeldend en goed onderbouwd kan presenteren.

 

Van strategie naar concrete maatregelen

Je geeft onder meer strategisch advies over de vertaling van het Deltaprogramma ruimtelijke adaptatie en de Omgevingsvisie naar gebiedsontwikkelingen en projecten. Vaak stuit je op (grote) tegengestelde belangen die de technische inhoud overstijgen. Dit belangenspel maakt je werk complex, maar dat vind je juist een meerwaarde van je baan.

Als het nodig is, zet je (uitgebreide) onderzoeken op om data te verkrijgen. Gegevens die nodig zijn voor het definiëren van concrete maatregelen voor een klimaatbestendige stad.

 

Dit ben jij

Je hebt een WO-opleiding op het gebied van Civiele Techniek of je hebt na je HBO aanvullende opleidingen gedaan. Deze stevige en cruciale functie vereist veel ervaring. Jij vertelt ons graag wat je hebt gedaan op dit vlak. Niet alleen qua technische inhoud, maar ook qua relationele interactie met verschillende partijen. Heb je kennis van en ervaring met het Deltaprogramma en klimaatadaptatie? Dan zijn we helemaal blij.  

Je bent een strategische denker, praktische doener en creatieve oplosser. Vraagstukken bekijk je van alle kanten, waardoor je vaak met verrassende mogelijkheden op de proppen komt. Daarmee weet je collega’s en partners in de stad en in de regio te inspireren. Je overziet consequenties aan de voorkant en hebt dan al een reëel beeld van de uitvoerbaarheid.

Je danst makkelijk tussen de schalen, verstaat de taal van andere disciplines en doorziet een web van belangen. Je adviezen presenteer je net zo helder aan leken als aan professionals vanuit een strategisch, tactisch en operationeel perspectief. Ook weet je in te schatten of je adviezen bestuurlijk gezien haalbaar zijn. We kunnen eigenlijk niet wachten tot je er bent.

 

Dit bieden wij

Een salaris van maximaal € 5.872,- (maximum schaal 12) bruto per maand bij een volledige werkweek van gemiddeld 36 uur per week. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB) waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten. Je hebt de mogelijkheid om dit bedrag maandelijks of jaarlijks te laten uitkeren. Het vakantiegeld en een dertiende maand is in dit bedrag opgenomen. Het pensioen dat voor je wordt opgebouwd, staat los van deze regeling.

 

Meer weten?

Bel of mail met Oebele Jansma, afdelingshoofd Civiel en Groen, 038-4982438, o.jansma@zwolle.nl. Oebele is bereikbaar tot 28 juli a.s. Daarna neem je contact op met Godelieve Wijffels, afdelingshoofd Ruimte en Economie, g.wijffels@zwolle.nl, 038-4983104.

De selectiegesprekken vinden plaats op woensdag1 september 2021.

 

Solliciteren kan alleen via onderstaande link.

 

 

solliciteer direct