Alice Damman-von Piekartz

Trouwambtenaar

Alice Damman-von Piekartz

Trouwambtenaar Alice Damman-von Piekartz: “Een persoonlijk verhaal waar jullie je in herkennen, waarbij gelachen mag worden of een traan mag worden weggepinkt, dat is mijn bijdrage aan jullie huwelijksvoltrekking.”

  • Beschikbaar:  woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag

Middelpunt

Gefeliciteerd met jullie keus voor het huwelijk of partnerschap! Een persoonlijk verhaal waar jullie je in herkennen, waarbij gelachen mag worden of een traan mag worden weggepinkt, dat is mijn bijdrage tijdens jullie huwelijksvoltrekking. Ik vind het heel bijzonder dat ik als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand deel uit mag maken van een dag die voor jullie heel speciaal is. De trouwdag is de dag waarop jullie in het huwelijk treden of je partnerschap laat registreren in aanwezigheid van getuigen, naasten en vrienden en deze keus wettelijk laten vastleggen. Mijn inbreng is erop gericht om na het kennismakingsgesprek een verhaal te maken over jullie. Ieder paar is uniek en zo is mijn verhaal over jullie dat ook. Tijdens mijn verhaal maak ik graag gebruik van leuke opmerkingen, bijzondere gebeurtenissen in jullie levens of romantische anekdotes. Verwacht van mij geen hoogdravende teksten maar een verhaal waar jullie en je gasten zich in herkennen en waarin jullie het stralende middelpunt zijn.

Voorafgaand aan de grote dag bespreken wij samen jullie wensen met betrekking tot de ceremonie. Wie moet waar zitten, hoe verloopt de ringwisseling en welke muziek willen jullie horen? Jullie wensen staan voor mij centraal en ik zal altijd proberen jullie wensen zo in de huwelijksceremonie in te passen zodat jullie je hier geen zorgen over hoeven te maken en jullie je volledig kunnen concentreren op het ja-woord! Kortom, het moet een ceremonie worden waar jullie je bij thuis voelen en waar je met een goed gevoel op terug kijkt.

Ik vind het boeiend om als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand iedere keer weer verschillende mensen te ontmoeten en een persoonlijk gesprek met hen te voeren. Ik kijk er naar uit jullie te ontmoeten en vind het een eer om een bijdrage te mogen leveren aan jullie trouwdag!