Twee collega's staan voor Museum de Fundatie in een blauw licht.

potlood iconAllround projectleider maatschappelijk vastgoed

Heb jij een bouwkundige achtergrond, wil je een adviseursrol en een rol in het verder professionaliseren van het bouwprojectmanagement?

Dienstverband / uren per week

Vast dienstverband / 36 uur per week

Werk- en denkniveau

HBO/WO

Salaris

Maximaal € 6.013,- (schaal 12)

Afdeling

Beheer, Erfgoed en Gebouwen

Vacaturehouder

Jeannette Breen

Sluitingsdatum

24 maart 2023

De afdeling

Bij de afdeling Beheer, Erfgoed en Gebouwen werken ruim vijftig collega’s aan het operationele beheer van alle gemeentelijke eigendommen in de openbare ruimte. Een van onze teams (vijf collega’s) houdt zich vooral bezig met maatschappelijke vastgoedprojecten.

Dit ga je doen

In Zwolle hebben we uitdagende maatschappelijke vastgoedprojecten, waar jij vrolijk van wordt. Denk bijvoorbeeld aan het herbestemmen van een deel van de IJsselhal, de realisatie van het nieuwe Fraterhuis of de vervangende nieuwbouw van de IKC Aquamarijn.

Jij leidt voornamelijk belangrijke vastgoedprojecten die een essentiële bijdrage leveren aan de ambities en doelen van de stad. Naast de contacten met het projectteam ben je ook het aanspreekpunt van het management en het bestuur. Je informeert, stemt af en geeft advies, zodat er gedegen besluiten worden genomen. Die adviesrol vind je een meerwaarde van je baan.  

Totale project

Het geeft je energie om van het begin tot het eind betrokken te zijn bij een project. Van de start tot de realisatie en de overdracht aan de beheersorganisatie. Van detail tot de grote lijnen.

Hoe kunnen we dit project het meest effectief en efficiënt van a naar b brengen? Dat is de vraag die je je altijd stelt. Je vormt een dreamteam, inspireert en motiveert, adviseert over en organiseert verschillende contractvormen, regelt aanbestedingsprocedures, doet zelf verkenningen en haalbaarheidsstudies of laat deze uitvoeren. Ook stuur je het ontwerp- en uitvoeringsteam aan en zorg je voor de projectcommunicatie. Uiteraard werk je hiervoor intensief samen met collega’s en externe partners. Elke dag vliegt om, maar ’s avonds heb je nog genoeg puf voor leuke dingen, omdat je werk je energie geeft.

Onze visie

Zwolle is een echte onderwijsstad. Samen met school(besturen) hebben we het Integraal Huisvestingsplan Onderwijs opgesteld . Een visie om onderwijsvoorzieningen mee te laten groeien met de stad. Verduurzaming maakt onderdeel uit van onze ambitie, waarbij we aansluiten bij landelijke doelstellingen. We hebben een ambitieuze routekaart gemaakt, omdat al onze gebouwen in 2050 energieneutraal moeten zijn. En vergeet natuurlijk onze woningopgave niet met de daarbij behorende maatschappelijke en culturele voorzieningen. Deze belangrijke items zijn leading voor je werk.

Waarom Zwolle?

Het geeft voldoening om je bijdrage te leveren aan maatschappelijk vastgoed en ontwikkelingen in de stad. Je doet echt iets voor de mensen in Zwolle. De organisatie is compact. Met je professionele collega’s spar je op een hoog niveau en bouw je een langdurige relatie op.

Dit ben jij

Je hebt een Hbo of academisch werk- en denkniveau, een bouwkundige achtergrond en minimaal vijf jaar werkervaring. In je vorige baan of banen heb je zelfstandig bouw- en vastgoedprojecten begeleid en aangestuurd. Het zou geweldig zijn als je al onderwijs huisvestingsprojecten onder je hoede hebt gehad. Ook breng je de nodige innovatiekracht en creativiteit mee om onze prachtige opgaven te realiseren.

Als die hard projectleider baken je een project goed af, krijg je voorwaarden helder, bewaak je het budget, raak je niet in paniek als kaders nog niet duidelijk zijn en klaar je de klus met het juiste team. Je weet waar je het over hebt, staat open voor anderen en werkt op een ontspannen manier samen.

Als sterk team geven jullie invulling aan de opgave.

De uitdaging van deze baan is je adviseursrol. Ook speel je een rol in het verder professionaliseren van het bouwprojectmanagement. Je denkt verder dan het project, verbindt mensen, begrijpt belangen en presenteert je goed onderbouwde, strategische adviezen met flair.

Daarnaast heb je maatschappelijke en politieke voelsprieten en snap je als geen ander de lange termijn (beheer)consequenties. Wellicht heb je geen gemeente-ervaring, maar je hart ligt wel bij het publieke domein en bij duurzaamheid. En vooral bij Zwolle, omdat je net zo ambitieus bent als de stad.

Dit bieden wij

Een salaris van maximaal € 6.013,- (maximum schaal 12) bruto per maand bij een volledige 36-urige werkweek. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% individueel keuzebudget waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten. Je hebt de mogelijkheid om dit bedrag maandelijks of jaarlijks te laten uitkeren. Het vakantiegeld en een dertiende maand is in dit bedrag opgenomen. Het pensioen dat voor je wordt opgebouwd, staat los van deze regeling.

Wij investeren in je (persoonlijke) ontwikkeling, dus we horen graag hoe jij dit ziet. Je krijgt een laptop en telefoon van de ‘zaak’. We starten graag met een contract voor een jaar. Het is de intentie om dit daarna om te zetten naar een vast dienstverband.

Meer weten?

Direct solliciteren of eerst meer horen over de baan? Tijdens een wandeling door Zwolle of via Teams? Laat weten wie je bent en wat je wilt. Bel, app of mail met Rick van Essen, projectleider, 06 – 50497077, ch.van.essen@zwolle.nl . Je kunt ook contact opnemen met afdelingshoofd, Jeannette Breen, 06-15394854, j.breen@zwolle.nl

Solliciteren

Solliciteren kan tot en met de sluitingsdatum 24 maart 2023, alleen via de sollicitatieknop. De gesprekken worden gepland op vrijdag 31 maart a.s.. Misschien kun je deze dag alvast vrijhouden voor een gesprek.

Zwolle, de stad en de organisatie

In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we met elkaar optrekken. Wij zetten daarom met kracht in op verbinding. Een goed samenspel met onze inwoners, partners in de stad, het college, de raad en collega’s. We zorgen voor elkaar en zijn er voor elkaar. Iedereen doet mee en iedereen doet ertoe.

We groeien naar 160.000 inwoners, waarbij we de kwaliteit van leven en brede welvaart voor alle Zwollenaren op het huidige, hoge peil willen houden.

De stad staat voor grote opgaven om onze leefwereld duurzaam vorm te geven, zoals klimaatadaptatie, energietransitie en de ontwikkeling van een circulaire economie. Al die kleine en grote opgaven zijn leidend voor onze manier van samenwerken. Afdelingen en teams zijn thuishavens, maar we werken door de afdelingen heen en zoeken elkaar makkelijk op. Samen tillen we bijzondere projecten van de grond. We vinden elkaar in voor- en tegenspoed, acteren als professionele partners, denken in mogelijkheden en stimuleren initiatieven uit de organisatie en de stad.

Als je voor Zwolle werkt, word je uitgedaagd om je talenten optimaal in te zetten en je blijvend te ontwikkelen. Je krijgt kansen om te verrassen en te vernieuwen. En de ruimte om positief tegendraads en soms wat rebels te zijn. Jezelf kunnen en mogen zijn; daar staan we in Zwolle voor. We waarderen, accepteren en respecteren elkaar om wie we zijn. Want het is de diversiteit die kleur geeft aan onze organisatie én stad. 

Afspraak maken

In het Stadskantoor kunt u alleen op afspraak terecht.

Maak een afspraak

Stadskantoor, Lübeckplein 2, 8017 JZ Zwolle
Stadhuis, Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle

Neem contact met ons op

Postbus 10007, 8000 GA Zwolle
Stuur een bericht

Telefoon: 14 038 (5 cijfers,
tussen 09.00 en 17.00 uur)
Vanuit het buitenland: +31 38 498 31 38
Whatsapp: 06 83 29 66 88
(bellen naar dit nummer is niet mogelijk)

BTW/KvK-nummer

BTW: NL001900249B01
KvK: 08218173

Blijf op de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Zwolle