Bijeenkomst Verduurzamen maatschappelijk vastgoed (DUMAVA)

Stadhuis – Panoramazaal, Grote Kerkplein 15, Zwolle.
27 februari 2024
Homepage

Heeft u als eigenaar plannen om uw maatschappelijk vastgoed te gaan verduurzamen? Dinsdag 27 februari organiseert gemeente Zwolle een bijeenkomst van 14.00 - 16.00 uur, om u te informeren over energie besparen en energieverbruik verduurzamen. Het gaat om het nemen van duurzame maatregelen aan het gebouw.

Gevarieerd programma met concrete tips en advies

We hebben een gevarieerd programma gemaakt. RVO is aanwezig om u alles te vertellen over de subsidie DUMAVA die dit jaar 22 april opengaat voor inschrijving. Deze regeling komt eigenaren van bestaand maatschappelijk vastgoed tegemoet in de kosten om te verduurzamen.

Daarnaast is er aandacht voor verschillende ontzorgingsprogramma’s die eigenaren kunnen ondersteunen in de voorbereiding om te verduurzamen. Zoals die van de provincie Overijssel, het Ontzorgingsprogramma Maatschappelijk vastgoed (voor specifieke doelgroepenexterne-link-icoon) en het Ontzorgingsprogramma Verduurzamen Monumentenexterne-link-icoon

Ervaring uit de praktijk komt ook aan bod: gemeente Zwolle vertelt over het verduurzamen van haar eigen maatschappelijk vastgoed. Hierna sluit wethouder Energietransitie Arjan Spaans dit deel van het programma af en opent de informatiemarkt. Op deze markt zijn, naast de partijen uit de deelsessies, ook een accountmanager MKB van de Rabobank en het Energieloket voor bedrijven en instellingen aanwezig. Het volledige programma vindt u onderaan deze pagina.

Deelnemen aan de bijeenkomst

Aanmelden kan via het online aanmeldformulier:

Kunt u niet komen maar wilt u wel op de hoogte blijven van ontwikkelingen rondom dit thema? Dan kunt u dat aangeven op het aanmeldformulier.

Locatie

Stadhuis – Panoramazaal, Grote Kerkplein 15, Zwolle. Bereikbaarheid stadhuis: Bezoek ons.

Noteer uw belangrijkste vraag

We kunnen ons voorstellen dat u best wat vragen heeft over het verduurzamen van uw gebouw. Daarom vragen we u om alvast na te denken over uw belangrijkste vraag. Bij aanvang van de bijeenkomst kunt u uw vraag opschrijven op een kaartje. Wij vinden het belangrijk dat u een goed antwoord krijgt. Dat kan natuurlijk al tijdens de bijeenkomst. Lukt dat niet, dan krijgt u van ons antwoord op een later moment.

DUMAVA jaarlijks aan te vragen tot 2030

De DUMAVA-subsidie is jaarlijks aan te vragen en loopt tot 2030. Voor dit jaar is € 237,5 miljoen subsidie beschikbaar. De ervaring leert dat er jaarlijks meer aanvragen binnenkomen dan dat er subsidie beschikbaar is. Het budget wordt daarom verloot onder de aanvragen die op tijd binnenkomen. Een subsidieaanvraag voorbereiden kost veel tijd. Mocht u de aanvraag voor dit jaar niet rondkrijgen, bent u in ieder geval goed voorbereid voor volgend jaar. Het is dus zeker zinvol om de bijeenkomst bij te wonen. Informatie over de DUMAVA-subsidie vindt u op de website van rvoexterne-link-icoon.

Vragen?

Heeft u vragen over het verduurzamen van maatschappelijk vastgoed of over deze bijeenkomst? Neem dan contact op met Peter de Jong, programmaleider Energietransitie Werklocaties: p.de.jong3@zwolle.nl.

Volledige programma

Algemene gedeelte
OnderdeelTijd
Inloop13.45 uur
Opening en inleiding door Peter de Jong, programmaleider Energietransitie Werklocaties gemeente Zwolle14.00 uur
RVO: Rik van Kraaij, adviseur, over waarom verduurzamen van maatschappelijk vastgoed belangrijk is14.10 uur
Ontzorgingsprogramma Maatschappelijk Vastgoed Provincie Overijssel: Duurzaamheidscoach Stan Fritschy over de waarde van het programma; wat houdt 't in en wat heb je eraan 14.25 uur

Deelsessies
SessieTijd
1. RVO over de DUMAVA-regeling stap voor stap14.40 – 15.10 uur
2. Ontzorgingsprogramma (alleen voor doelgroepexterne-link-icoon) doel, ondersteuning, proces en ambitieworkshop14.40 – 15.10 uur
3. Martijn Haitink van Het Oversticht over de extra uitdaging bij het verduurzamen van een monument14.40 – 15.10 uur
4. Mark van Rotterdam deelt praktijkervaring: hoe werkt de gemeente Zwolle aan een portefeuille routekaart en met de DUMAVA subsidieregeling?14.40 – 15.10 uur

Afsluiting eerste deel
OmschrijvingTijd
Afsluiting 1e deel bijeenkomst door Arjan Spaans, wethouder Energietransitie 15.15 uur

Informatiemarkt
OmschrijvingTijd
1. Verduurzamen van monumenten15.20 – 16.00  uur
2. Energieloket voor bedrijven en instellingen15.20 – 16.00  uur
3. Ontzorgingsprogramma DUMAVA Provincie Overijssel15.20 – 16.00  uur
4. Gemeente Zwolle, algemene vragen, vragen over de wijkaanpakken.15.20 – 16.00  uur
5. RVO over de DUMAVA-regeling15.20 – 16.00  uur