Dennie Heideveld

Dennie Heideveld werkt al sinds zijn 17e bij gemeente Zwolle. In het tweede jaar van zijn opleiding, toen hij stageliep bij Zwolle, vroegen ze hem om te blijven. Hij is toen begonnen bij de Servicedesk:

Dennie Heideveld

"Een veelzijdige en dankbare baan. Ik ben iemand die graag doorgroeit. En bij Zwolle heb ik die doorgroeikansen gekregen. Na een tijd bij de Servicedesk gewerkt te hebben, ben ik gevraagd om functioneel beheerder te worden. Die kans heb ik met beide handen aangegrepen. Inmiddels heb ik een aantal jaren bij functioneel beheer gewerkt, en ben ik doorgegroeid in de functie als Service Delivery Manager. In mijn vakgebied ben ik vooral bezig met het professionaliseren en optimaliseren van de ICT en IV (informatievoorziening) dienstverlening.

Enorme zoektocht

Toch was het ook lastig om zo jong ‘binnen gehengeld’ te worden, volgens Dennie. "Van het schoolleven, werd ik zo het werkleven ingezogen. Een mooie kans, maar ook best een zoektocht. Gelukkig krijg ik bij Zwolle de ruimte en flexibiliteit om uit te zoeken wat bij me past. Zo heb ik intussen al meerdere keren de plek gevonden die op dat moment zorgde voor zingeving en uitdaging."

Onderscheid in verantwoordelijkheden

Dennie ging zo op in zijn nieuwe job dat hij in 2018 in een burn-out belandde. "Ik vind mijn werk veel te leuk! Ik wil alle kansen wel grijpen, maar daar bleek een grens aan te zitten. Gelukkig stond mijn leidinggevende voor mij klaar. Inmiddels ben ik weer helemaal de oude, maar dan meer in balans. De les die ik uit mijn burn-out gehaald heb is dat ik andermans verantwoordelijkheid niet de mijne moet maken. Iedereen heeft eigen behoeften. Het is mooi wanneer je daarin kunt voorzien, zonder dat het ten koste van jezelf gaat."

Interactie met collega’s

"Het allerleukste aan mijn vak vind ik de interactie met mijn Zwolse collega’s. Het is echt niet alleen maar computers, je bent juist ook heel veel aan het communiceren met collega’s. Ik probeer zo goed mogelijk af te stemmen wat zij nodig hebben om hun werkdag zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. De behoefte van de mens verandert continu, net als de betekenis van de producten en diensten die ICT/IV levert voor de organisatie. Dat is continu balans zoeken tussen de kosten, de baten en de verandercapaciteit van de organisatie. Goed meedenken met hulpvragende collega’s, vraagt om meebewegen."

Ruimte om door te groeien

"Ik word blij van veel verschillende dingen bij de gemeente. Maar met stip op één staat de flexibiliteit die de gemeente mij biedt. Zwolle biedt je heel veel ruimte om door te groeien en te kijken wat bij je past, ook in de loop der jaren. Je zit niet stil, maar blijft continu in beweging. Hoe ik zelf flexibel blijf in mijn werk? Om te beginnen door up to date te blijven qua ontwikkelingen binnen mijn vakgebied en in gesprek te blijven over de huidige behoefte. Maar vooral ook door veel te sporten, zodat ik fysiek ook flexibeler ben. Flexibiliteit als werknemer is een samenspel tussen werk en privé. Een goede gezondheid staat daarin centraal."