Diana Katuin

Diana Katuin ging naar de politieacademie en werkte zo’n zes jaar als hoofdagent op straat. Ze ging er een jaartje tussenuit om te reizen, rolde het toerisme in en keerde niet meer terug bij de politie. Diana werd skidocent en begeleidde ’s zomers toeristen in warme landen. ‘Ik was goed in de verbinding en motiveerde mensen om wat van het land te zien en een excursie te boeken.’ Nu maakt ze mensen enthousiast om bij Zwolle te werken.

Diana Katuin

Diana liet het toerisme achter zich en werkte in de arbeidsbemiddeling bij een aantal grote uitzendbureaus. Ze werd vestigingsmanager, maar koos uiteindelijk toch voor het recruitment-vak. 

Diana: ‘Ik ben oprecht in andere mensen geïnteresseerd en wil alles van iemand weten. Wat zijn je drijfveren om voor een baan te kiezen en wat is je toekomstbeeld? Ik neem graag de tijd om met een kandidaat te praten. Jarenlang maakte ik matches in het hogere segment, ook voor gemeenten. Op een gegeven moment wilde ik de commerciële kant loslaten. De baan bij gemeente Zwolle kwam op het juiste moment voorbij.’

Bijdrage aan de stad

Diana is van het begin tot het eind betrokken bij vacatures, met name in het Fysieke domein en voor HR, Communicatie, Informatievoorziening en Inwonerszaken. 

‘De mensenkennis die ik heb opgedaan bij de politie en in het buitenland komt goed van pas om de juiste mensen op de juiste plaats te krijgen in Zwolle. Inclusiviteit en diversiteit vind ik heel belangrijk. Samen met vacaturehouders en collega’s bepalen we het profiel van een kandidaat. We hebben dan helder wie we  zoeken om het team te versterken. Vervolgens ga ik aan de slag om de nieuwe collega vinden. Vaak help ik met briefselecties en ben ik aanwezig bij de sollicitatiegesprekken. De meeste kandidaten komen op een fijne plek terecht. Als zij blij zijn, ben ik dat ook. Of je nu een landschap ontwerpt of je met privacy bezighoudt. Je levert altijd een bijdrage aan de stad.’

Baan in Zwolle?

Heb je interesse in een baan bij Zwolle? Laat weten wat je wilt en wat je kunt. Neem contact op met Diana over de mogelijkheden: d.katuin@zwolle.nl, 06-15 62 05 88.