Duurzaam laten beleveren en bezorgen

Snel en efficiënt post, pakketten of goederen ontvangen of door heel Nederland laten bezorgen, dit kan op een duurzame manier met de fietskoerier of elektrisch vervoer. Bijvoorbeeld door gezamenlijk gebruik te maken van de fietskoeriers, waarbij ondernemers hun te bezorgen bestellingen klaarzetten op een gemakkelijk in te richten ‘hub’. Daar haalt de fietskoerier de te bezorgen bestellingen op en zorgt voor verspreiding.

Misschien zie je kansen om de bedrijfsvoering anders in te richten waardoor wordt bijgedragen aan een slimme en duurzame manier van vervoer. Dan is er vanuit de provincie Overijssel ondersteuning mogelijk bij het nader uitwerken van slim en duurzaam vrachtvervoer. Kijk hiervoor op Stimuleren slim en duurzaam vrachtvervoer - Loket provincie Overijsselexterne-link-icoon.

Inspirerende voorbeelden uit Zwolle

  • Cycloon Post & Fietskoeriers bezorgt al je post en pakketten door heel Nederland met de grootst mogelijke aandacht. Snel, duurzaam en sociaal. Bekijk de website van Cycloonexterne-link-icoon voor meer informatie.
  • Horecabureau Zwolle heeft een concept ontwikkeld dat bijdraagt aan het leefbaarder maken van de mooie stad Zwolle. Zij leveren non-food en food producten met elektrisch vervoer aan de horeca. Horecabureau Zwolle denkt graag met je mee over de beste, goedkoopste en milieuvriendelijkste inkoopoplossingen. Bekijk de website van Horecabureau Zwolleexterne-link-icoon voor meer informatie.
  • Als we producten lokaal (in)kopen besparen we op transport, zowel in kosten als in CO2-uitstoot, stimuleren we onze eigen economie door lokale ondernemers te steunen, zijn we minder afhankelijk van export en profiteren we van een aantal gezondheidsvoordelen.