Helikopter landt op een plein in Zwolle.

uitroepteken iconDynamische verkeersregisseur voor de groeiende stad Zwolle

Heb jij de natuurlijke gave om mensen aan ons hogere doel 'De bereikbare stad' te verbinden? Communiceer je makkelijk, ga je zelf op zoek naar oplossingen en zet je door als het ingewikkeld wordt? Ben je een analyticus met een gezonde portie ambitie?

Dienstverband / uren per week Vast / 36 uur
Werk- en denkniveau HBO / WO
Salaris Min. € 2.865,- (minimum schaal 9) en max. € 4.671,- (maximum schaal 10)
Afdeling Leefomgeving en Mobiliteit
Vacaturehouder André van de Kraats
Sluitingsdatum

Deze vacature staat voor langere tijd open, op het moment dat de geschikte kandidaat is gevonden wordt deze gesloten.

De uitdagingen

Zwolle groeit. We bouwen zo’n 1000 huizen per jaar en geven ondernemers de ruimte. Belangrijke gebiedsontwikkelingen zijn onder meer Stadshagen, het centrumgebied en de Spoorzone, Holtenbroek, Voorsterpoort en Hessenpoort.

De mobiliteitstransitie is ingezet. Mobiliteit gaat allang niet meer alleen over asfalt, maar over anders denken vanuit het STOMP-principe (Stappen, Trappen, Openbaar vervoer, MAAS en personenvervoer). Een nieuwe kijk op ruimte, veiligheid, duurzaamheid en de kwaliteit van leven.

Deze transitie roept veel vragen op. Hoe blijft de stad goed bereikbaar als we in relatief korte tijd duizenden woningen bouwen in de binnenstad en Spoorzone? Hoe krijgen we de binnenstad fasegewijs autoluw en blijven winkels en horeca toch bereikbaar? Wie houdt op stedelijk niveau de regie en laat modelberekeningen maken over het effect van onze grote bouwopgave?

Als je ‘hier’ wat aanpast, heeft het ‘daar’ consequenties. We kijken met een helikopterview en een integrale blik naar mobiliteit. Dat maakt het werk in Zwolle zo interessant.  

De afdeling

De adviseurs van de afdeling Leefomgeving en Mobiliteit leveren expertise voor beleid, projecten en programma’s. We houden ons bezig met onderwerpen, zoals klimaatadaptie, energie, mobiliteit, parkeren, milieuplanologie, bodem & ondergrond, afvalbeheer en dierenwelzijn.

Alle vakgebieden werken samen aan oplossingen. En dat doen we met onze opdrachtgevers en partners in de stad. De afdeling bestaat uit bijna 40 vaste medewerkers en een flexibele schil.

Dit doe jij

Jij buigt je over grote mobiliteitsvraagstukken. Dat doe je samen met je achttien collega’s van het team Mobiliteit en collega’s van andere afdelingen. Als regisseur geef je richting, houd je overzicht en zorg je dat we op strategisch, tactisch en operationeel gebied onze mobiliteitsdoelen halen.

Inspiratie haal je op bij je grote netwerk. Je volgt het nieuws op je vakgebied en verbindt landelijke en regionale ontwikkelingen en innovaties. Wat is interessant voor Zwolle? En hoe kunnen wij onze kennis en ervaring met anderen delen?

Verkeersmanagement & digitalisering

In Zwolle staan we aan de vooravond van een flinke data- en digitaliseringsslag. Jij weet ‘welke’ data we ‘wanneer’ en ‘hoe vaak’ moeten verzamelen voor significante uitkomsten. Ook denk je na over het analyseren en borgen van data. Het is bijvoorbeeld handig als Google onze informatie gebruikt om het verkeer intelligent rondom de stad te leiden.

We hebben net een zeer geavanceerd verkeersrekenmodel met actuele data aangeschaft. Hiermee laat jij de impact van grote gebiedsontwikkelingen op de bereikbaarheid van de stad berekenen. Er is ook behoefte aan een monitoringsplan om grip te krijgen en te houden op verkeersstromen in de stad.

Met behulp van data krijgen we inzicht in de huidige verkeerssituatie. Via extrapolaties kunnen we voorspellingen maken voor de toekomst. Hoe verplaatsen we ons over twintig jaar door Zwolle?

Jij interpreteert getallen en maakt prognoses.

Waarom Zwolle?

Je hebt altijd wat te vertellen over je vernieuwende baan. Elke dag geeft de afwisseling, waar jij zo van houdt. De ene keer word je hulp ingeroepen om overzicht te houden bij protesten en betogingen. Op een ander moment zorg je dat voetgangers en fietsers nog meer voorrang krijgen in de stad via intelligente verkeers-regelinstallaties (iVri‘s). Je kunt al je talenten inzetten om mooie dingen te maken voor de stad.  

Dit ben jij

Je hebt een HBO of academisch werk- en denkniveau en bijvoorbeeld een studie Mobiliteit, Verkeerskunde, Planologie, Logistiek of ICT afgerond. Misschien werk je nu bij een adviesbureau en houd je je bezig met complexe vraagstukken over verkeersmanagement in een grote stad.

Als sterke persoonlijkheid ga je met alle interne en externe belanghebbenden open het gesprek aan. Je hebt de natuurlijk gave om mensen aan ons hogere doel ‘De bereikbare stad’ te verbinden.

Je collega’s kennen je als iemand die makkelijk communiceert, zelf op zoek gaat naar oplossingen en  doorzet als het ingewikkeld wordt. Een analyticus met een gezonde portie ambitie die anderen veel gunt. Een fijne collega, waar je ook fun mee kunt hebben.  

Jong talent

We komen ook graag in contact met jong talent dat het vak wil leren en affiniteit heeft met ICT-systemen. Je denkt in processen, bent slim met data en kan goed met mensen omgaan.

Zie jij toekomst in de wereld van mobiliteit? Dan investeren we graag in jou. We ondersteunen je met opleidingen en begeleiden je op de werkvloer.

Dit bieden wij

Een salaris van minimaal € 2.865,- (minimum schaal 9) en maximaal € 4.671,- (maximum schaal 10) bruto per maand bij een volledige werkweek van gemiddeld 36 uur per week. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring.

Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB) waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten. Je hebt de mogelijkheid om dit bedrag maandelijks of jaarlijks te laten uitkeren. Het vakantiegeld en een dertiende maand is in dit bedrag opgenomen. Het pensioen dat voor je wordt opgebouwd, staat los van deze regeling.  

Wij investeren in je persoonlijke ontwikkeling en horen graag hoe jij dat ziet. In Zwolle werken we hybride. Er is een budget beschikbaar om je werkplek thuis in te richten. Ook krijg je een laptop en telefoon van de ‘zaak’.

Meer weten?

Bel, mail of app voor meer informatie met André van de Kraats, afdelingshoofd Leefomgeving en Mobiliteit, 06-500 70 463, a.van.de.Kraats@zwolle.nl

Hoe maak jij het liefste kennis met Zwolle? Een bijeenkomst via Teams of een wandeling door de binnenstad? Laat weten wie je bent en wat je wilt. Je bent welkom. 

Zwolle, de stad en de organisatie

In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we met elkaar optrekken. Wij zetten daarom met kracht in op verbinding. Een goed samenspel met onze 130.000 inwoners, partners in de stad, het college, de raad en collega’s. We zorgen voor elkaar en zijn er voor elkaar. Iedereen doet mee en iedereen doet ertoe.

We maken een schaalsprong naar 160.000 inwoners, waarbij we de kwaliteit van leven en brede welvaart voor alle Zwollenaren op het huidige, hoge peil willen houden.

De stad staat voor grote opgaven om onze leefwereld duurzaam vorm te geven, zoals klimaatadaptatie, energietransitie en de ontwikkeling van een circulaire economie. Al die kleine en grote opgaven zijn leidend voor onze manier van samenwerken. Afdelingen en teams zijn thuishavens, maar we werken door de afdelingen heen en zoeken elkaar makkelijk op. Samen tillen we bijzondere projecten van de grond. We vinden elkaar in voor- en tegenspoed, acteren als professionele partners, denken in mogelijkheden en stimuleren initiatieven uit de organisatie en de stad.

Als je voor Zwolle werkt, word je uitgedaagd om je talenten optimaal in te zetten en je blijvend te ontwikkelen. Je krijgt kansen om te verrassen en te vernieuwen. En de ruimte om positief tegendraads en soms wat rebels te zijn. Jezelf kunnen en mogen zijn; daar staan we in Zwolle voor. We waarderen, accepteren en respecteren elkaar om wie we zijn. Want het is de diversiteit die kleur geeft aan onze organisatie én stad. 

Afspraak maken

In het Stadskantoor kunt u alleen op afspraak terecht.

Maak een afspraak

Stadskantoor, Lübeckplein 2, 8017 JZ Zwolle
Stadhuis, Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle

Neem contact met ons op

Postbus 10007, 8000 GA Zwolle
Stuur een bericht

Telefoon: 14 038 (5 cijfers,
tussen 09.00 en 17.00 uur)
Vanuit het buitenland: +31 38 498 31 38
Whatsapp: 06 83 29 66 88
(bellen naar dit nummer is niet mogelijk)

BTW/KvK-nummer

BTW: NL001900249B01
KvK: 08218173

Blijf op de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Zwolle