Aanleg fietstunnel N340 Hessenweg

Er wordt gewerkt aan een nieuwe fietstunnel bij de Hessenweg in Zwolle. Deze tunnel zorgt straks voor een snelle en veilige fietsroute van Zwolle naar Ommen. Door de werkzaamheden is de Hessenweg afgesloten en wordt fietsverkeer omgeleid. Naar verwachting kunnen fietsers vanaf de zomer 2023 de spoorlijn Zwolle-Meppel veilig kruisen.

De provincie Overijssel werkt aan de Vechtdal Verbinding en zorgt voor verbetermaatregelen in de infrastructuur tussen Zwolle, Ommen en Hardenberg. Veel van deze maatregelen zijn inmiddels gereed. Op dit moment zijn er werkzaamheden aan de onderdoorgang onder het spoor bij de Hessenweg. Hier komt een fietstunnel die de Hessenweg met het achterliggende bedrijventerrein Hessenpoort gaat verbinden. De fietstunnel is in de zomer van 2023 gereed.

Omleidingen voor fietsverkeer

Door de werkzaamheden is de Hessenweg afgesloten. De tunnel komt op de plek van de spoorwegovergang. Tijdens de werkzaamheden wordt het fietsverkeer gedeeltelijk omgeleid langs het nieuwe tracé van de N340. Op het kaartje onderaan de pagina staat de alternatieve route weergegeven.

Project Vechtdal Verbinding

De N340 tussen Zwolle en Ommen heeft een nieuw tracé gekregen met een viaduct waardoor autoverkeer veilig het spoor kan kruisen. De Hessenweg is nu onderdeel van een erftoegangsweg en ingericht voor bestemmingsverkeer, fietsers en wandelaars. Het wegbeheer valt onder de gemeente Zwolle.

Meer informatie

Op www.prorail.nl/projecten/zwolle-fietstunnel en www.vechtdalverbinding.nl is meer informatie te vinden over de fietstunnel.