Het riool is geen alleseter

Het riool is geen alleseter!

Gemeente Zwolle is zuinig op haar riool. Ook inwoners, jong en oud, kunnen daar aan meewerken. Helaas gooien mensen nu nog vaak veel andere troep in de wc of in de gootsteen, omdat ze denken dat dat wel kan. Te onrechte want deze troep veroorzaakt onnodige verstoppingen en watervervuiling.

Daarom heeft de gemeente voor alle Zwolse basisscholen een riolering lespakket 'Het riool is geen alleseter!' ontwikkeld. Zo komen de kinderen op een speelse manier meer over de nut en noodzaak van het riool te weten. Tips voor ouders om het riool gezond te houden staat in de informatiefolder onderaan deze pagina. Op deze pagina vindt u ook informatiefolder over riolering.

Inhoud van het riolering lespakket

  • Animatiefilm 'Het riool is geen alleseter!'
  • Rioolquiz 'Test jouw rioolkennis!'
  • Rioolmonster sleutelhanger
  • Rioolquiz voor thuis

Leren en spelen

De animatiefilm is leuk en goed toegankelijk voor kinderen vanaf 4 jaar. Daarna kunnen zij onder begeleiding van een leerkracht of een ouder de rioolquiz spelen waarin de onderwerpen uit de animatiefilm aan bod komen. De quiz bestaat uit twaalf vragen. Aan de hand van de antwoorden geeft de leerkracht verdere uitleg. Aan het eind van de rioolquiz, krijgt elk kind een Rioolmonstersleutelhanger en een gedrukt exemplaar van de Rioolquiz voor thuis. Die rioolquiz kunnen ze thuis op het toilet ophangen voor een leuke en een leerzame opdracht bij elk toiletbezoek.

Scholen en buitenschoolse opvang (BSO's) in Zwolle kunnen de sleutelhangers en de Rioolquiz kosteloos ontvangen door te mailen aan riolering@zwolle.nl. Een overzicht van vragen en antwoorden van de Rioolquiz staat voor leerkrachten op Prezi Riooleducatie.

Afspraak maken

In het Stadskantoor kunt u alleen op afspraak terecht.

Maak een afspraak 

Stadskantoor, Lübeckplein 2, 8017 JZ Zwolle
Stadhuis, Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle

Neem contact met ons op

Postbus 10007, 8000 GA Zwolle
Stuur een bericht

Telefoon: 14 038 (5 cijfers,
tussen 09.00 en 17.00 uur)
Vanuit het buitenland: +31 38 498 31 38
Whatsapp: 06 83 29 66 88
(bellen naar dit nummer is niet mogelijk)

BTW/KvK-nummer

BTW: NL001900249B01
KvK: 08218173

Blijf op de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Wij zijn bereikbaar via

© 2022 Gemeente Zwolle