Hulp aan ondernemers met geldzorgen

Ondernemers die in Zwolle wonen en geldzorgen hebben, kunnen gratis hulp krijgen van het team Ondernemers en Geldzaken van de gemeente Zwolle. De ondersteuning is gericht op behoud van het bedrijf. Wanneer dat niet mogelijk is, is hulp beschikbaar voor een goede afwikkeling van de onderneming. In alle gevallen is het doel een schuldenvrije toekomst.

Op Geldfit kunnen ondernemers anoniem een korte test doen om te zien hoe zij er financieel voorstaan. Geldfit is een landelijk platform waar de gemeente Zwolle in participeert.

Als blijkt dat een onderneming financiële problemen heeft, verschijnt op basis van de ingevoerde postcode een aantal organisaties die ondersteuning kunnen bieden, zoals het team Ondernemers en Geldzaken van de gemeente Zwolle.

Ook staan samenwerkingsorganisaties van de gemeente genoemd, zoals Over Rood en het Ondernemersklankbord. Om het vragen van hulp zo laagdrempelig mogelijk te maken, staan ook de benodigde contactgegevens vermeld.

Consulent

De eerste afspraak met een consulent van het team Ondernemers en Geldzaken is heel laagdrempelig. Het gesprek is het eerste moment waarop ondernemers hun situatie uitleggen. Vervolgens kijken ondernemer en consulent samen welke ondersteuning nodig is. Bijvoorbeeld het aanvragen zijn van bijzondere bijstand of een lening om schulden af te lossen. De consulent kan ondernemers ook bijstaan bij het maken van afspraken van schuldeisers.

Bedrijf behouden

De hulp is vooral bedoeld om het bedrijf te behouden. Bij het traject werk de gemeente Zwolle samen met andere partijen, zoals Over Rood - specifiek gericht op zzp’ers - Het Ondernemersklankbord (OKB) - voor mkb’ers en zpp’ers - en het Regionaal bureau zelfstandigen Zwolle, die ondernemers bijstaat met financiële regelingen en advies.

Interesse

Kijk binnen één minuut hoe uw bedrijf ervoor staat op Geldfit. De test is anoniem. Op basis van de postcode die u invoert, verschijnen organisaties die je verder kunnen helpen.

Afspraak maken

In het Stadskantoor kunt u alleen op afspraak terecht.

Maak een afspraak 

Stadskantoor, Lübeckplein 2, 8017 JZ Zwolle
Stadhuis, Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle

Neem contact met ons op

Postbus 10007, 8000 GA Zwolle
Stuur een bericht

Telefoon: 14 038 (5 cijfers,
tussen 09.00 en 17.00 uur)
Vanuit het buitenland: +31 38 498 31 38
Whatsapp: 06 83 29 66 88
(bellen naar dit nummer is niet mogelijk)

BTW/KvK-nummer

BTW: NL001900249B01
KvK: 08218173

Blijf op de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Wij zijn bereikbaar via

© 2022 Gemeente Zwolle