map-bestemming iconKavels Kragge, deel 2

De gemeente Zwolle verkoopt 21 kavels in Kragge, een buurtschap in Breezicht (Stadshagen). Het betreft kavels voor 7 vrijstaande woningen en 14 twee-onder-één-kapwoningen. Buurtschap Kragge ligt aan de Milligerplas en bestaat volledig uit vrije kavels, waarop mensen hun droomhuis kunnen bouwen. De 21 kavels variëren in grootte van 401 tot 802 m2. De prijzen liggen tussen de €215.000,- en €450.000,- kosten koper, inclusief btw.

Wonen in Breezicht
Breezicht ligt aan de groene rand van Stadshagen: tussen het weidse polderlandschap in het noorden van Zwolle en de rest van Stadshagen in. In Breezicht komen in totaal ongeveer 1.140 woningen te staan, verdeeld over zes buurtschappen. Elk buurtschap heeft een eigen identiteit. Tegelijkertijd zie je overal het groen en het water dat karakteristiek is voor Breezicht. Daardoor vormen de buurtschappen samen één geheel. Verschillende wandel- en fietsroutes verbinden de buurtschappen met elkaar. En waar je ook bent in Breezicht, de Milligerplas is altijd dichtbij.

Landschap met schiereilanden
Woningen die verscholen liggen tussen water, natuurlijke oevers en rietzones: buurtschap Kragge is een landschap op zich. Kragge bestaat volledig uit vrije kavels, die verdeeld zijn over drie schiereilanden die je kunt bereiken via landelijke woonstraten. De 21 kavels die in verkoop gaan, liggen op het linker - meest westelijke - schiereiland. Diverse woningen grenzen hier met hun tuin aan het water.

Modern en duurzaam
De uitgangspunten voor de architectuur en de tuinen van deze kavels zijn eenvoudig maar wel uitgesproken, geïnspireerd op het landschap. Overkoepelende thema’s zijn ‘natuurlijk wonen’, ‘verscholen in het landschap’ en ‘onder de kap’. Materialen en kleuren passen bij het landschap: de lucht, het water, de beplanting en de seizoenen. Bij het ontwerp van de woning en keuze voor materialen spelen de natuurlijke uitstraling, circulariteit en natuurinclusiviteit een leidende rol.

Interesse?
Durf jij het avontuur aan? Belangrijk om te weten: voor de kavels in Kragge is het bouwen met een architect verplicht. In de verkoopbrochure van de kavels voor Kragge vind je de bebouwingsrichtlijnen, randvoorwaarden en verdere uitgangspunten die gelden voor deze kavels. 

Nog vragen?
Bij vragen kun je contact opnemen met team Kopersbegeleiding van de gemeente Zwolle via telefoonnummer 038 - 498 22 00 of e-mailadres ikbouwmijndroomhuisin@zwolle.nl.

Beschikbare kavels

Soort bouwgrondBouwgrond
Perceeloppervlakte755 m²
AanvaardingIn overleg
StatusBeschikbaar
Prijs€ 430.000,- k.k. incl. BTW*