Wassinkhof, De Tippe

Kavels Wassinkhof, De Tippe

De gemeente Zwolle verkoopt 6 kavels in het Wassinkhof in de nieuwe buurt De Tippe. Het gaat om 2 kavels voor vrijstaande woningen en 4 kavels voor twee-onder-één-kapwoningen. Het Wassinkhof ligt in het noorden van De Tippe, in buurschap Het Poldergrid. Hier woon je landelijk, omgeven door groen en dichtbij de uitvalsroutes voor fietsers en wandelaars naar de Mastenbroekerpolder. De oppervlakte van de 6 kavels varieert in grootte van ongeveer 300 tot 450 m2. De prijzen liggen tussen de € 166.000,- en € 265.000,- kosten koper, inclusief btw.

Wassinkhof, De Tippe

Wonen in De Tippe 

De Tippe ligt vlakbij het station van Stadshagen, tussen het weidse IJssellandschap en de bestaande buurten van Stadshagen en Westenholte in. De Tippe wordt een groene buurt met veel ruimte om te wonen, werken en recreëren. Met dorpse gezelligheid en de stadse reuring op fietsafstand. In De Tippe komen in totaal ruim 1.300 woningen te staan, verspreid over drie buurschappen. Het Poldergrid is het meest landelijke buurschap, in het noorden van De Tippe. In Het Poldergrid is elk erf anders.  

Landelijk en groen 

In het Wassinkhof is ruimte voor 6 landelijke woningen met een kap, die zich in een groene omgeving bevinden en aansluiten op de duurzame ambities voor De Tippe. In het hof ligt een gezamenlijke erfoprit. Het hof ligt aan de Wassinkstraat en aan het Tippepad, een fiets- en wandelpad dat de verschillende buurschappen in De Tippe met elkaar en het buitengebied verbindt.  

Levensloopbestendig 

In het Wassinkhof kun je zelf invulling geven aan de opzet en uitwerking van je woning, zolang dit past binnen het gezamenlijk beeld van het hof. Ook is er ruimte voor het ontwikkelen van een levensloopbestendige woning, met een slaapvertrek op de begane grond. Aan de zuidzijde van het hof liggen 4 kavels die iets smaller en compacter zijn, geschikt voor het realiseren van de twee-onder-één-kapwoningen. De 2 noordelijke kavels – bedoeld voor de vrijstaande woningen – zijn wat breder en royaler. Alle woningen hebben een verplichte kap en een lage goot. Kenmerkend is de toepassing van hout in de architectuur. 

Interesse? 

Durf jij het avontuur aan? In de verkoopbrochure van de kavels voor het Wassinkhof vind je de bebouwingsrichtlijnen, randvoorwaarden en verdere uitgangspunten die gelden voor deze kavels. Ook ben je van harte welkom tijdens de inloopbijeenkomst op donderdagavond 20 juni 2024 (zie alinea ‘Belangrijke data en tijden’). Je kunt je hiervoor aanmelden via de website. 

Een medebouwer ontmoeten? 

In het Wassinkhof is ruimte voor 4 kavels voor twee-onder-één-kapwoningen. Je kunt je voor deze kavels individueel of als duo – samen met een medebouwer – inschrijven. Belangrijk om te weten: duo’s hebben voorrang bij de loting. Om je te helpen een medebouwer te vinden, heb je tijdens de inloopbijeenkomst dan ook de mogelijkheid om een medebouwer te ontmoeten. Tijdens de avond kunnen geïnteresseerden samenkomen om op laagdrempelige wijze met elkaar kennis te maken.  

Belangrijke data en tijden 

Wil je meer weten over deze kavels? Houd dan de volgende data in de gaten: 

Overzicht data en tijden kavels
Wanneer?Wat?
Donderdag 30 mei 2024 Publicatie kavels 

Donderdag 20 juni 2024 19.00 – 20.30 uur  

Inloopbijeenkomst in Bistro De Stadshoeve (Arendhorstlaan 23, Zwolle): informatie over de kavels en de randvoorwaarden. 


Tijdens de inloopbijeenkomst heb je ook de mogelijkheid om op laagdrempelige wijze kennis te maken met een potentiële medebouwer (zie alinea ‘Een medebouwer ontmoeten?’ voor meer informatie). 

Donderdag 27 juni 2024 Start inschrijving kavels 
Dinsdag 16 juli 2024 16.00 uur Sluiting inschrijving kavels  
Woensdag 17 juli 2024 15.00 uur Loting kavels 


Meld je aan voor de bijeenkomst door een email te sturen naar ikbouwmijndroomhuisin@zwolle.nl. Hier kun je ook aangeven of je graag een mogelijke medebouwer wil ontmoeten. Het inschrijfformulier voor de kavels vind je op de dag van de start van de inschrijving, op donderdag 27 juni 2024, onder de documenten.  

Nog vragen? 

Bij vragen kun je contact opnemen met team Kopersbegeleiding van de gemeente Zwolle via telefoonnummer 038 - 498 22 00 of e-mailadres ikbouwmijndroomhuisin@zwolle.nl