Kinderboerderij

Kinderboerderijen, wijkboerderijen en buurtweiden In wijkboerderijen kunnen mensen ontspannen, elkaar ontmoeten en nieuwe dingen leren. Het zijn belangrijke plekken in de stad waar je kennis kunt maken met dieren en mee kunt doen aan activiteiten. Die hebben bijvoorbeeld te maken met de natuur. Of je gaat iets avontuurlijks doen! Iedereen van jong tot oud is hier van harte welkom.

Wijkboerderijen

Zwolle heeft vijf wijkboerderijen:

  • De Eemhoeve in de wijk Aa landen
  • De Klooienberg in de wijk Holtenbroek
  • De Schellerhoeve in de wijk Zwolle Zuid
  • De Wezenlanden in park Wezenlanden samen met Eekhout in park Eekhout
  • De Stadshoeve in de wijk Stadshagen

De eigenaar van De Eemhoeve, Klooienberg en Schellerhoeve is Travers; meer informatie vindt u op de site van Travers Welzijnexterne-link-icoon.

De eigenaar van de boerderijen in de parken Wezenlanden en Eekhout is Stichting Kinderboerderijen Zwolle. Kijk op Kinderboerderijenzwolle.nlexterne-link-icoon voor meer informatie.

De wijkboerderij Stadshagen is van Stichting De Stadshoeve. Bezoek voor meer informatie Parkdestadshoevezwolle.nlexterne-link-icoon

Buurtweiden

Een buurtweide is iets typisch Zwols. Het is een veld met dieren, dat je kunt vinden in een openbaar stuk natuur in de wijk. Er lopen geiten, schapen, konijnen en kippen. Er zijn 12 buurtweiden in 10 wijken. Bekijk ze op www.traverswelzijn.nlexterne-link-icoon.

Activiteiten

U kunt de wijkboerderijen en buurtweiden altijd bezoeken. Daarnaast worden er vaak (kinder)activiteiten georganiseerd. Raadpleeg voor de actuele activiteiten en nieuwtjes www.SamenZwolle.nl/SamenDierenexterne-link-icoon

Vrijwilligerswerk doen?

Wijkbewoners kunnen vrijwilligerswerk komen doen door mee te helpen met de dierverzorging of het organiseren van activiteiten.

Scholieren en studenten kunnen stagelopen op de wijkboerderijen. Je kunt er erg veel leren. Raadpleeg voor de actuele vacatures voor vrijwilligers en stagiairs www.SamenZwolle.nlexterne-link-icoon