Kinderboerderijen; wijkboerderijen en buurtweiden

Wijkboerderijen bieden wijkbewoners een plek om te ontspannen, te ontmoeten en te leren. Het zijn belangrijke plekken in de stad waar je kennis kunt maken met dieren en waar allerlei natuurlijke en avontuurlijke activiteiten plaatsvinden.

Iedereen van jong tot oud is hier van harte welkom.

Wijkboerderijen

Zwolle heeft vijf wijkboerderijen:

  • Eemhoeve in de wijk Aa landen
  • Klooienberg in de wijk Holtenbroek
  • Schellerhoeve in de wijk Zwolle Zuid
  • De Wezenlanden  in park Wezenlanden samen met Eekhout in park Eekhout
  • Stadshoeve Stadshagen

De Eemhoeve, Klooienberg en Schellerhoeve worden beheerd door Travers; meer informatie vindt u op de site van Travers Welzijn.

De boerderijen in de parken Wezenlanden en Eekhout worden beheerd door de Stichting Kinderboerderijen Zwolle; meer informatie op de site  www.kinderboerderijenzwolle.nl

De wijkboerderij Stadshagen is gerealiseerd door Stichting De Stadshoeve. De Stichting beheert de boerderij. www.destadshoevezwolle.nl

Buurtweiden

Een buurtweide is een Zwols fenomeen. Een buurtweide is een dierenweide gelegen in het openbaar groen in de wijk. Er lopen geiten, schapen, konijnen en kippen.

Er zijn 12 buurtweiden in 10 wijken. Bekijk ze op www.traverswelzijn.nl.

Activiteiten

Naast de mogelijkheid om de wijkboerderijen en buurtweiden recreatief te bezoeken, worden er regelmatig (kinder)activiteiten georganiseerd.

Vrijwilligerswerk doen?

Wijkbewoners kunnen vrijwilligerswerk komen doen door mee te helpen met de dierverzorging of het organiseren van activiteiten.

Scholieren en studenten kunnen een leerzame stagetijd beleven op de wijkboerderijen.