Marijke Havik

Als je hakken in een hoog tempo door de gang hoort tikken, is dat Marijke, zeggen collega’s. Marijke Havik kan erom lachen. ‘Als HR adviseur voor het fysieke domein werk ik voor tien afdelingen, en als arbeidsjurist op het gebied van individuele casuïstiek voor de gehele gemeente. Dan moet je wel van hot naar her rennen.

Marijke Havik

Eén jaar heb ik  gewerkt als vastgoedjurist, maar ik houd meer van mensen dan van stenen en grond. Organisatorische en personele vraagstukken, in- en uitstroom, herplaatsingstrajecten. Dat zijn mijn onderwerpen. Ik heb een geweldig hectische baan, waar ik enorm blij mee ben. Toen ik bij de gemeente begon moest ik wennen. Alles ging over tien schijven. Nu is er meer zakelijkheid.

Dus de ‘waan van de dag’ ken jij als geen ander? Marijke: ‘Ik kan niet zonder! Ik houd van de ‘waan van de dag’. Ik begin de dag met een vast plan in mijn hoofd, maar er is geen dag dat ik dat plan kan volgen. Er komt altijd wat tussen. Een spoedje hier of een juridisch probleempje daar. ‘Heb je even….,’ klinkt als muziek in mijn oren. Mijn agenda zit meestal nokkievol en vaak gaat het werk in de avonduren door. ’