document iconMeer nieuws

 • Uitslag verkiezing Provinciale Staten Overijssel

  Burgemeester Peter Snijders heeft vanmiddag samen met leden van het centraal stembureau in een openbare zitting de uitslag vastgesteld voor de Provinciale Statenverkiezingen. Het gaat om de uitslag van de kieskring Overijssel.

 • Boerderijenpad beperkt opengesteld voor eerste bewoners De Tippe

  Het Boerderijenpad, een wandel- en fietspad in De Tippe, is beperkt opengesteld van de Havezathentunnel tot aan de eerste, opgeleverde woningen in De Tippe. Deze woningen liggen allemaal rondom het Boerderijenpad.

  Foto van pilonnen op een weg
 • Van oorspronkelijk bankgebouw naar hip hostel & bar

  In hartje Zwolle, aan de Luttekestraat 35, staat een oorspronkelijk bankgebouw en voormalig politiebureau. Het gebouw ligt aan een van de entrees van de Zwolse binnenstad. In 2019 heeft de gemeente een openbare uitvraag gedaan om met een plan te komen om deze locatie aantrekkelijker en levendiger te maken voor de bewoners en de bezoekers van de stad. Het plan van Hostel & Bar De Basis kwam als beste uit de bus. Op 1 april 2023 gaan de deuren van het eerste hostel in Zwolle open.

 • Gemeenteraad debatteert over de Strategische Veiligheidsagenda

  Maandag 27 maart is er vanaf 19.30 uur in de Raadzaal een raadsdebat over de Strategische Veiligheidsagenda 2023-2026. Tegelijkertijd is er in de TAK-zaal een themadebat Fysieke leefomgeving & stadsontwikkeling.

  Raadszaal Zwolle
 • Buurtbewoners graven mee bij archeologisch rijksmonument Stinspark

  Begin vorige week begonnen de archeologische opgravingen in het Stinspark in Westenholte. Een spannend en bijzonder archeologisch onderzoek op een archeologisch rijksmonument. Op de plek van het huidige park heeft ooit het machtige kasteel van de heren van Voorst gestaan. Ook buurtbewoners, schoolkinderen en andere geïnteresseerden doen mee aan dit onderzoek. Het is uniek in Nederland dat buurtbewoners actief meedoen aan archeologisch onderzoek.

 • Activiteiten Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie 21 maart

  Op dinsdag 21 maart is het de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. In Zwolle voelt 12% van de inwoners zich weleens gediscrimineerd. Dat zijn ruim 15.000 Zwollenaren. Gemeente Zwolle maakt zich sterk voor een inclusief Zwolle en vraagt daarom aandacht voor dit thema. We organiseren samen met partners in de stad diverse activiteiten op 21 maart.

Afspraak maken

In het Stadskantoor kunt u alleen op afspraak terecht.

Maak een afspraak

Stadskantoor, Lübeckplein 2, 8017 JZ Zwolle
Stadhuis, Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle

Neem contact met ons op

Postbus 10007, 8000 GA Zwolle
Stuur een bericht

Telefoon: 14 038 (5 cijfers,
tussen 09.00 en 17.00 uur)
Vanuit het buitenland: +31 38 498 31 38
Whatsapp: 06 83 29 66 88
(bellen naar dit nummer is niet mogelijk)

BTW/KvK-nummer

BTW: NL001900249B01
KvK: 08218173

Blijf op de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Zwolle