praat-wolken iconNiels Munnik

Je zult toch maar projectleider (met name van civiele werken) zijn van de Spoorzone, een van de meest ambitieuze projecten van Zwolle. Niels Munnik is er blij mee. Het realiseren van het Stationsplein als gastvrije stadsentree met een nieuwe ondergrondse fietsenstalling voor maar liefst 5800 fietsen Stationsplein is heel speciaal.

‘Het geeft mij veel energie om hieraan mee te bouwen. De opgaven in Zwolle boeien mij enorm en ik vind dat de stad belangrijke keuzes durft te maken voor de toekomst. Zoals echt kiezen voor kwaliteit en het verbinden van allerlei thema’s: een prettige leefomgeving, klimaatadaptatie en circulariteit. De bodem van het vernieuwde Stationsplein met een fietsenstalling werkt bijvoorbeeld als een superspons. Bij extreme neerslag wordt het overtollige regenwater met een slim systeem opgevangen, opgeslagen en gebruikt voor irrigatie bijvoorbeeld.’

In ontwikkeling

Zwolle is volop in ontwikkeling. Wat betekent dat voor je persoonlijke ontwikkeling?

Niels: ‘Als je goed bent voor Zwolle, is Zwolle goed voor jou. Mijn drive zit in iets maken voor de mensen in stad wat direct goed en prettig werkt. We hebben onder meer een van de grootste ondergrondse fietsstallingen van Nederland neergezet. Vanaf de eerste dag zag je mensen rondkijken en het mooi vinden. Nog leuker is dat mensen heel intuïtief weten hoe ze hun fiets moeten stallen.

In Zwolle worden ambities vertaald naar wat we morgen gaan doen. Samen met professionele collega’s en de omgeving.’

Afspraak maken

In het Stadskantoor kunt u alleen op afspraak terecht.

Maak een afspraak

Stadskantoor, Lübeckplein 2, 8017 JZ Zwolle
Stadhuis, Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle

Neem contact met ons op

Postbus 10007, 8000 GA Zwolle

Stuur een bericht

Telefoon: 14 038 (5 cijfers,
tussen 08.30 en 17.00 uur)
Vanuit het buitenland: +31 38 498 31 38

Whatsapp: 06 83 29 66 88
(bellen naar dit nummer is niet mogelijk)

BTW/KvK-nummer

BTW: NL001900249B01
KvK: 08218173

Blijf op de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Zwolle