Ondernemers en geldzaken

Heeft u als (ex-)ondernemer geldzorgen en zoekt u hulp? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Hoe eerder we betrokken zijn, hoe meer we kunnen betekenen.

Plan van aanpak

Wij helpen u graag bij het oplossen van uw geldzorgen. Samen met u maken we een plan van aanpak. We passen onze hulp zoveel mogelijk aan uw situatie aan. Neem vrijblijvend contact met ons op. Deze hulp is voor ondernemers die in Zwolle wonen.

De mogelijkheden

Als u geldzorgen heeft, kijken we samen wat u kunt doen. Er zijn verschillende mogelijkheden.

1. Doorgaan met uw bedrijf

Wij bekijken of u door kunt gaan met uw bedrijf, los van de schulden. Kunt u doorgaan? Dan kijken we of u een lening kunt krijgen. Met die lening betaalt u uw schulden af. Of u saneert uw schulden ermee.

Saneren betekent dat u zoveel mogelijk van uw schulden betaalt. En dat u het andere deel dan niet meer hoeft te betalen. Hiervoor doen we uw schuldeisers een voorstel. Daarin staat welke schuldeiser welk bedrag krijgt. Saneren kan pas als alle schuldeisers akkoord gaan met dit voorstel.

2. Stoppen met  uw bedrijf

Misschien lukt het niet om door te gaan met uw bedrijf. Dan kunt u uw bedrijf (zonder faillissement) op een goede manier stoppen. Wij helpen u hierbij. Samen met u kijken we wat er mogelijk is. We maken dan een voorstel voor de schuldeisers. Hierin staat welke schuldeiser welk bedrag krijgt. Dit heet een ‘minnelijke schuldregeling’. Dat betekent dat de rechter het voorstel niet hoeft goed te keuren.

Gaan alle schuldeisers akkoord met het voorstel? Dan betaalt u drie jaar lang elke maand een deel van uw inkomen aan de schuldeisers. Daarna wordt het deel van de schuld dat u nog niet betaald heeft, kwijtgescholden. Dit betekent dat u dat deel van uw schuld niet terug hoeft te betalen. Het is dan wel belangrijk dat u zich aan de regels heeft gehouden. Die regels spreken we van tevoren met u af.

3. Al gestopt met uw bedrijf?

Heeft u uw bedrijf pas gestopt? Ook dan kunnen we u helpen. Samen met u kijken we wat er mogelijk is. Heeft u bijvoorbeeld schulden? En kunt u deze niet betalen? Dan kijken we of we een voorstel voor de schuldeisers kunnen maken. Hierin staat welke schuldeiser welk bedrag krijgt. Dit heet een ‘minnelijke schuldregeling’. Dat betekent dat de rechter het voorstel niet hoeft goed te keuren.

Gaan alle schuldeisers akkoord met het voorstel? Dan betaalt u drie jaar lang elke maand een deel van uw inkomen aan de schuldeisers. Daarna wordt het deel van de schuld dat u nog niet betaald heeft, kwijtgescholden. Het is dan wel belangrijk dat u zich aan de regels heeft gehouden. Die regels spreken we van tevoren met u af.

4. Faillissement al aangevraagd

Heeft u uw faillissement al aangevraagd? Ook dan kunnen we helpen. We kunnen nog steeds afspraken maken met uw schuldeisers. Neem daarom direct contact met ons op.

Is het faillissement al uitgesproken? Neem dan contact op met uw curator.

Wat wij van u verwachten

Om u te kunnen helpen, is het belangrijk dat u meewerkt. We snappen dat het soms moeilijk is om informatie te delen. Toch hebben wij die informatie nodig om u te kunnen helpen.

Dat betekent bijvoorbeeld dat u alle schulden bij ons moet melden. En dat u geen nieuwe schulden maakt.

Wat u van ons mag verwachten

Wij komen onze afspraken na. En we helpen u op een zakelijke, correcte en vriendelijke manier.

Toch kan het gebeuren dat er iets misgaat. Vertel het ons als u vindt dat wij iets niet goed doen. We gaan graag met u in gesprek. Bel hiervoor het team Ondernemers en geldzaken:

  • 038 - 498 3179 (bereikbaar op maandag tot en met donderdag), of
  • 038 - 498 3169 (bereikbaar op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag).

Of 

  • Stuur een e-mail met uw contactgegevens naar teamog@zwolle.nl
  • Download het onderstaande formulier, vul de gegevens in (let op dat u het formulier na het invullen op uw computer opslaat) en stuur het per mail naar secretariaat.sdv@zwolle.nl

Neem zo snel mogelijk contact op!

Heeft u geldzorgen? Blijf er niet mee zitten. Maar neem zo snel mogelijk contact met ons op.

Hoe eerder we betrokken zijn, hoe meer we kunnen betekenen.