Portefeuillemanager Onderwijshuisvesting

Dienstverband / uren per week Vast / 36 uur
Werk- en denkniveau WO
Salaris max. € 5.872,-- bruto per maand bij een 36-urige werkweek
Afdeling Vastgoed
Vacaturehouder Barend van der Heiden
Sluitingsdatum 30 november 2021

Dit zijn wij

In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we met elkaar optrekken. Wij zetten daarom met kracht in op verbinding. Een goed samenspel met onze 130.000 inwoners, partners in de stad, het college, de raad en collega’s. We zorgen voor elkaar en zijn er voor elkaar. Iedereen doet mee en iedereen doet ertoe.

De stad staat voor grote opgaven om onze leefwereld duurzaam vorm te geven, zoals de woningbouwopgave, klimaatadaptatie, energietransitie en de ontwikkeling van een circulaire economie. Al die opgaven zijn leidend voor onze manier van samenwerken. Afdelingen en teams zijn thuishavens, maar we werken door de afdelingen heen en zoeken elkaar makkelijk op. Samen tillen we bijzondere projecten van de grond. We vinden elkaar in voor- en tegenspoed, acteren als professionele partners, denken in mogelijkheden en stimuleren initiatieven uit de organisatie en de stad.

Zwolle is een stad in een regio die hard op weg is om de vierde economische topregio van Nederland te worden met innovatieve bedrijven die bijdragen aan onze maatschappelijke opgaven. De komende jaren staat er veel te gebeuren, waarbij we jouw inbreng en ideeën goed kunnen gebruiken.

Als je voor Zwolle werkt, word je uitgedaagd om je talenten optimaal in te zetten en je blijvend te ontwikkelen. Je krijgt kansen om te verrassen en te vernieuwen. En de ruimte om positief tegendraads en soms wat rebels te zijn. Jezelf kunnen en mogen zijn; daar staan we in Zwolle voor. We waarderen, accepteren en respecteren elkaar om wie we zijn. Want het is de diversiteit die kleur geeft aan onze organisatie én stad. 

De afdeling

Bij de afdeling Vastgoed werken ruim 25 professionals met verschillende specialisaties, zoals juridische zaken, vastgoedmanagement, planeconomie, uitgifte en verwerving.

Met kennis, ervaring, daadkracht en creativiteit dragen wij bij aan het concreet maken van ruimtelijke ontwikkelingen in Zwolle op korte en lange termijn. Het werkveld van de afdeling is breed: beheer, exploitatie en transformaties van gebouwen en gronden, ontwikkeling van nieuw en vernieuwen van bestaand (maatschappelijk) vastgoed, locatieontwikkeling en uitgifte van gronden, herstructurering en grootschalige gebiedsontwikkelingen.

Dit doe jij

Wij staan aan de vooravond om onze schoolgebouwen klaar te maken voor het onderwijs van de toekomst. We anticiperen ook op de groei van de stad. Dit betekent dat we de komende jaren investeren in het vervangen van (ver)oudere schoolgebouwen. Met het vormgeven van deze opdracht is bijna twee jaar geleden een start gemaakt. Jij gaat verder invulling geven aan deze opgave.

Expert

Als expert op het gebied van onderwijshuisvesting ben je overal te vinden waar je ideeën kunt opdoen. Je hebt inspirerende gesprekken met mensen uit je brede netwerk, leest alles wat los en vast zit op je vakgebied en volgt interessante seminars en netwerkbijeenkomsten. Al die informatie weet je op een creatieve manier te combineren en te vertalen naar de Zwolse situatie. Jij hebt nu eenmaal een sensitieve antenne voor trends en een grote dosis scheppingskracht. Dat zie je terug in je visionaire strategieën en praktijkgerichte beleid.

Weten wat we doen

Je hebt contacten met landelijke organisaties, maar natuurlijk ook met schoolbesturen en maatschappelijke organisaties in de stad. Met hen praat je over strategische huisvestingsvraagstukken. Het is gaaf dat bij dit soort vraagstukken veel professionals zijn betrokken binnen onze organisatie. Daarom wissel je graag van gedachten met collega’s van onderwijs, sport, welzijn, duurzaamheid en cultuur. Je denkt mee over maatschappelijke voorzieningen in de wijk en de hieruit voortkomende huisvestingsopgave. En uiteraard zorg je voor verbinding en een integrale afstemming, zodat we van elkaar weten wat we doen.

Complexe vastgoedopgaven en grote investeringen

Als portefeuillemanager ben je verantwoordelijk voor de aansturing van het jaarlijks programma onderwijsvoorzieningen, de actualisatie en uitvoering van het Integraal Huisvestingsplan Onderwijsgebouwen (IHP) en de financiële vertaling van het IHP in de gemeentebegroting. Het IHP zet in op gezonde, duurzame, betaalbare en toekomstgerichte schoolgebouwen. Jij stuurt de uitvoering van IHP inhoudelijk aan.

Ook ben je de inhoudelijke onderwijshuisvestingsadviseur binnen diverse gebiedsontwikkelingen met complexe vastgoedopgaven. Het spreekt voor zich dat je frequent evalueert en verbeterpunten meeneemt in strategie, beleid en plannen. Met al onze plannen voor de toekomst is veel geld gemoeid. Jij bent verantwoordelijk voor het budget en rapporteert hierover in de beleidscyclus.

Dit ben jij

Je hebt een afgeronde HBO+ of academische opleiding op het gebied van Vastgoed. Gezien de complexe vastgoedopgave denken wij dat je een ruime werkervaring moet hebben binnen het vakgebied onderwijshuisvesting bij een gemeente. In ieder geval ken je de wetgeving over onderwijshuisvesting en heb je ervaring met het opstellen, uitvoeren en evalueren van Integrale Huisvestingsplannen.

Je bent een mensenmens met een breed, landelijk netwerk. Eén telefoontje en je hebt een antwoord of een document in je mailbox dat je nodig hebt. Je ziet belangen van mensen en organisaties haarscherp en weet hier prima mee om te gaan. Soms beweeg je trefzeker mee, soms moet je duwen en trekken of je poot stijfhouden. Je verliest nooit de verbinding en met af en toe een luchtige kwinkslag weet je in complexe situaties toch verrassende resultaten te boeken. Dat maakt je geliefd, gewaardeerd en gewild als overleg- en sparringpartner bij collega’s, bestuurders, externe partners en inwoners. Werk je nu bij een andere (overheid)instelling en denk je deze baan aan te kunnen? Dan laten we ons graag overtuigen.

Dit bieden wij

Een salaris van maximaal € 5.872,-- (schaal 12) bruto per maand bij een volledige werkweek van gemiddeld 36 uur per week. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB) waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten. Je hebt de mogelijkheid om dit bedrag maandelijks of jaarlijks te laten uitkeren. Het vakantiegeld en een eindejaarsuitkering is in dit bedrag opgenomen. Het pensioen dat voor je wordt opgebouwd, staat los van deze regeling.

Wij investeren in je (persoonlijke) ontwikkeling en horen graag hoe jij dit ziet. In Zwolle werken we hybride, meestal twee dagen op het Stadskantoor en drie dagen thuis. We hebben een budget voor je beschikbaar om je werkplek thuis in te richten. Ook krijg je een laptop en telefoon van de ‘zaak’. Het Stadskantoor is trouwens makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

Meer weten?

Laat weten wie je bent en wat je wilt weten. Bel of mail met Barend van der Heiden, afdelingshoofd Vastgoed, 038 – 498 2012, b.van.der.heiden@zwolle.nl.

Solliciteren

Solliciteren kan tot en met de sluitingsdatum van 30 november a.s., alleen door middel van onderstaande sollicitatiebutton.

solliciteer direct