Rachid Ben-Ali Ahlaq

Rachid Ben-Ali Ahlaq werkt al jaren in het sociaal domein, waarvan ruim twee jaar bij de gemeente Zwolle als psychosociaal werker. Als echte Zwollenaar voelt hij zich trots dat hij nu voor zijn eigen gemeente kan werken. "De cirkel is rond. Na veel leuk werk gedaan te hebben bij andere organisaties werk ik nu voor de gemeente waarin ik opgegroeid ben. Ik voel me nu nog meer verbonden met mijn stad. Een echte Blauwvinger."

Rachid Ben-Ali Ahlaq

Op het juiste spoor

"Wat mijn werk mooi maakt? Het klinkt cliché, maar het is echt zo: ik haal er voldoening uit om in mijn werk bij het Sociaal Wijkteam mensen te helpen die het echt nodig hebben. Een van de grootste uitdagingen in ons leven is dat we altijd een betere kwaliteit van leven willen, maar dat het bij de realisatie daarvan soms stokt. Ieder mens is tot op zekere hoogte zelf in staat de eigen hulpvragen het hoofd te bieden maar er zijn momenten waarbij het overzicht en de hoop op een goede afloop er niet meer zijn. Het zelfvertrouwen loopt schade op en we lopen vast in emotionele patronen. In mijn werk help ik die mensen om weer grip te krijgen op hun leven."

Op en top flexibiliteit

"Mijn werk is ontzettend dynamisch. En dat vraagt om een enorme mate van flexibiliteit. Ik hoef mijn dag echt niet te plannen, het loopt toch altijd anders. Toch vind ik dat niet erg, ik heb die dynamiek juist nodig. Ik heb altijd van nature al het vermogen gehad om snel te kunnen schakelen als de situatie daarom vraagt en daarbij het overzicht niet te verliezen. Ik ben gewend om in dynamische beroepen te werken waarbij veel van je flexibiliteit, creativiteit en oplossend vermogen wordt gevraagd. Dynamiek houdt me scherp."

Eén team, één taak

"Ik prijs mezelf gelukkig met een ontzettend leuk team, dat goed op elkaar inspeelt. Ons werk kan namelijk ook echt heel pittig zijn. We staan als team stevig in onze schoenen en we kunnen  altijd bij elkaar terecht als we elkaar nodig hebben. Soms is dat, omdat we advies nodig hebben. Maar soms is dat ook puur omdat we iets vervelends meegemaakt hebben. We weten wat we aan elkaar hebben. Iedereen werkt ontzettend hard, heeft dezelfde verantwoordelijkheid en neemt deze ook. Gelukkig is er ook ruimte om met elkaar koffie te drinken en te lachen. Dat is erg belangrijk in zo’n team. Wat ons team ook fijn maakt, is onze manager. Ze vertrouwt ons dat we het werk zelfstandig kunnen uitvoeren. Ook maakt ze altijd tijd voor ons als we dat nodig hebben."

Fijne werkgever

"Naast ons eigen team, vind ik de gemeente Zwolle in zijn geheel ook een fijne werkgever. We krijgen echt de ruimte om goede ideeën te delen. Heb jij een idee dat de gemeente ten goede kan komen? Er wordt altijd geluisterd. Ik hoop hier de komende jaren nog te mogen werken."