Regenton in tuin

Regenton met korting

Wil je graag een regenton maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Of vind je de aanschaf te duur? Doe dan mee met de regentonnenactie van Het Groene Zuiden en 50 Tinten Groen Assendorp. De actie geldt voor alle inwoners van Zwolle. Bovenop de korting kun je ook nog een regentonsubsidie van de gemeente krijgen.

Al meer dan tweehonderd inwoners hebben een regenton via de actie gekocht, vertelt initiatiefnemer Alex Dol. ‘Steeds meer mensen zijn doordrongen van nut en noodzaak. Regenwater is bijvoorbeeld beter voor planten dan leidingwater, omdat het minder kalk bevat. Je kunt daarom met regenwater ook prima je ramen wassen of je auto schoonmaken. Door regenwater op te vangen, raakt het riool bovendien minder snel overbelast bij heftige regenbuien.’

‘Opvangen, bewaren en gebruiken’

Er zijn verschillende tonnen te koop. ‘Kleinere tonnen voor op straat, het balkon of in een kleine tuin, en grotere tonnen voor mensen met meer ruimte’, legt Alex uit. ‘Als de ton eenmaal is aangesloten, werkt het heel eenvoudig: opvangen, bewaren en gebruiken.’

Regenton met korting

Meedoen is eenvoudig. Ga naar www.hetgroenezuiden.nl/regentonexterne-link-icoon en volg het stappenplan: je kiest een regenton uit, bestelt met korting, haalt de regenton op en betaalt aan de leverancier. Alex: ‘Je krijgt bovendien bij alle tonnen een gratis vulautomaat. Daarmee sluit je je ton aan op de regenpijp.’  Sinds kort is het ook mogelijk om het installeren uit te besteden. Ook daarover staat informatie op de site.

Subsidie van de gemeente

Voor de aanschaf van een regenton (en ook voor de aanleg van een infiltratiekrat of wadi) kun je subsidie krijgen van de gemeente. Die staat los van de korting die je krijgt via de website van het Groene Zuiden. Voor iedere liter die je regenton kan opvangen, ontvang je € 0,25 subsidie. 

Je moet de subsidie zelf aanvragen, maar op de website van het Groene Zuiden vind je een stappenplan dat je hiermee op weg helpt.