Regenton in tuin

paraplu iconRegenton met korting

Wil je graag een regenton maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Of vind je de aanschaf te duur? Doe dan mee met de regentonnenactie van Het Groene Zuiden en 50 Tinten Groen Assendorp. De actie geldt voor alle inwoners van Zwolle. Bovenop de korting kun je ook nog een regentonsubsidie van de gemeente krijgen.

Al meer dan tweehonderd inwoners hebben een regenton via de actie gekocht, vertelt initiatiefnemer Alex Dol. ‘Steeds meer mensen zijn doordrongen van nut en noodzaak. Regenwater is bijvoorbeeld beter voor planten dan leidingwater, omdat het minder kalk bevat. Je kunt daarom met regenwater ook prima je ramen wassen of je auto schoonmaken. Door regenwater op te vangen, raakt het riool bovendien minder snel overbelast bij heftige regenbuien.’

‘Opvangen, bewaren en gebruiken’

Er zijn verschillende tonnen te koop. ‘Kleinere tonnen voor op straat, het balkon of in een kleine tuin, en grotere tonnen voor mensen met meer ruimte’, legt Alex uit. ‘Als de ton eenmaal is aangesloten, werkt het heel eenvoudig: opvangen, bewaren en gebruiken.’

Regenton met korting

Meedoen is eenvoudig. Ga naar www.hetgroenezuiden.nl/regenton en volg het stappenplan: je kiest een regenton uit, bestelt met korting, haalt de regenton op en betaalt aan de leverancier. Alex: ‘Je krijgt bovendien bij alle tonnen een gratis vulautomaat. Daarmee sluit je je ton aan op de regenpijp.’  Sinds kort is het ook mogelijk om het installeren uit te besteden. Ook daarover staat informatie op de site.

Subsidie van de gemeente

Voor de aanschaf van een regenton (en ook voor de aanleg van een infiltratiekrat of wadi) kun je subsidie krijgen van de gemeente. Die staat los van de korting die je krijgt via de website van het Groene Zuiden. Voor iedere liter die je regenton kan opvangen, ontvang je € 0,25 subsidie. 

Je moet de subsidie zelf aanvragen, maar op de website van het Groene Zuiden vind je een stappenplan dat je hiermee op weg helpt.

Afspraak maken

In het Stadskantoor kunt u alleen op afspraak terecht.

Maak een afspraak

Stadskantoor, Lübeckplein 2, 8017 JZ Zwolle
Stadhuis, Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle

Neem contact met ons op

Postbus 10007, 8000 GA Zwolle

Stuur een bericht

Telefoon: 14 038 (5 cijfers,
tussen 08.30 en 17.00 uur)
Vanuit het buitenland: +31 38 498 31 38

Whatsapp: 06 83 29 66 88
(bellen naar dit nummer is niet mogelijk)

BTW/KvK-nummer

BTW: NL001900249B01
KvK: 08218173

Blijf op de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Zwolle