ROVA Groentour

Word samen met jouw klas grondstoffenexpert! Wat misschien afval lijkt, zou maar zo eens een waardevolle grondstof voor nieuwe producten kunnen zijn! De Groenbus brengt de klas naar ROVA op de Hessenpoort voor een afwisselend programma van circa 2 uur.

De groep leert op een interactieve manier dat alles wat nu afval lijkt, eigenlijk waardevolle grondstoffen zijn. Grondstoffen waar bijvoorbeeld weer nieuwe spullen van gemaakt kunnen worden. Tijdens de ROVA Groentour krijgen de leerlingen niet alleen uitleg, maar ze spelen ook een spel, doen mee met een quiz en krijgen een rondleiding over het terrein.

De Groentour biedt de leerlingen handelingsperspectief, zodat zij weten wat ze zelf kunnen doen om verspilling tegen te gaan en hoe zij de grondstoffen kunnen aanbieden voor hergebruik of recycling.

Al met al duurt het programma van de Groentour zo’n 2 uur (exclusief reistijd). De ROVA Groentour is gratis en is voor alle scholen in het werkgebied van ROVA. Meld de klas via de website van ROVA aan om een afspraak te maken. Dan komt de ROVA Groenbus de klas bij school ophalen.

Meer informatieexterne-link-icoon

  • Geschikt voor: bovenbouw basisschool (groep 6 en 7: vanaf 10 jaar)
  • Jaargetijde: hele jaar
  • Locatie: op locatie met de bus (op afspraak)
  • Kosten: gratis
ROVA Groentour