Wassinkhof, De Tippe

Start verkoop 6 kavels in het Wassinkhof in Stadshagen

30 mei 2024
Homepage

De gemeente Zwolle verkoopt 6 kavels in het Wassinkhof in de nieuwe buurt De Tippe in Stadshagen. Het gaat om 2 kavels voor vrijstaande woningen en 4 kavels voor twee-onder-één-kapwoningen. Het Wassinkhof ligt in het noorden van De Tippe, in buurschap Het Poldergrid. Hier woon je landelijk, omgeven door groen en dichtbij de uitvalsroutes voor fietsers en wandelaars naar de Mastenbroekerpolder. De oppervlakte van de 6 kavels varieert in grootte van ongeveer 300 tot 450 m2. De prijzen liggen tussen de € 166.000,- en € 265.000,- kosten koper, inclusief btw.

Wonen in De Tippe

De Tippe ligt vlakbij het station van Stadshagen, tussen het weidse IJssellandschap en de bestaande buurten van Stadshagen en Westenholte in. De Tippe wordt een groene buurt met veel ruimte om te wonen, werken en recreëren. Met dorpse gezelligheid en de stadse reuring op fietsafstand. In De Tippe komen in totaal ruim 1.300 woningen te staan, verspreid over drie buurschappen. Het Poldergrid is het meest landelijke buurschap, in het noorden van De Tippe. In Het Poldergrid is elk erf anders.

Landelijk en groen

In het Wassinkhof is ruimte voor 6 landelijke woningen met een kap, die zich in een groene omgeving bevinden en aansluiten op de duurzame ambities voor De Tippe. In het hof ligt een gezamenlijke erfoprit. Het hof ligt aan de Wassinkstraat en aan het Tippepad, een fiets- en wandelpad dat de verschillende buurschappen in De Tippe met elkaar en het buitengebied verbindt.

Levensloopbestendig

In het Wassinkhof kun je zelf invulling geven aan de opzet en uitwerking van je woning, zolang dit past binnen het gezamenlijk beeld van het hof. Ook is er ruimte voor het ontwikkelen van een levensloopbestendige woning, met een slaapvertrek op de begane grond. Aan de zuidzijde van het hof liggen 4 kavels die iets smaller en compacter zijn, geschikt voor het realiseren van de twee-onder-één-kapwoningen. De 2 noordelijke kavels – bedoeld voor de vrijstaande woningen – zijn wat breder en royaler. Alle woningen hebben een verplichte kap en een lage goot. Kenmerkend is de toepassing van hout in de architectuur.

Interesse?

Durf jij het avontuur aan? Kijk dan op www.zwolle.nl/kavels. In de verkoopbrochure van de kavels voor het Wassinkhof vind je de bebouwingsrichtlijnen, randvoorwaarden en verdere uitgangspunten die gelden voor deze kavels. Ook ben je van harte welkom tijdens de inloopbijeenkomst op donderdagavond 20 juni 2024 (zie alinea ‘Belangrijke data en tijden’). Je kunt je hiervoor aanmelden via de website.

Een medebouwer ontmoeten?

In het Wassinkhof is ruimte voor 4 kavels voor twee-onder-één-kapwoningen. Je kunt je voor deze kavels individueel of als duo – samen met een medebouwer – inschrijven. Belangrijk om te weten: duo’s hebben voorrang bij de loting. Om je te helpen een medebouwer te vinden, heb je tijdens de inloopbijeenkomst dan ook de mogelijkheid om een medebouwer te ontmoeten. Tijdens de avond kunnen geïnteresseerden samenkomen om op laagdrempelige wijze met elkaar kennis te maken.

Belangrijke data en tijden

Wil je meer weten over deze kavels? Houd dan de volgende data in de gaten:

Wanneer?Wat?
Donderdag 30 mei 2024Publicatie kavels
Donderdag 20 juni 2024
19.00 – 20.30 uur 

Inloopbijeenkomst in Bistro De Stadshoeve (Arendhorstlaan 23, Zwolle): informatie over de kavels en de randvoorwaarden.

Tijdens de inloopbijeenkomst heb je ook de mogelijkheid om op laagdrempelige wijze kennis te maken met een potentiële medebouwer (zie alinea ‘Een medebouwer ontmoeten?’ voor meer informatie).

Donderdag 27 juni 2024Start inschrijving kavels
Dinsdag 16 juli 2024 
16.00 uur
Sluiting inschrijving kavels 
Woensdag 17 juli 2024
15.00 uur
Loting kavels

Meld je aan voor de bijeenkomst door een email te sturen naar ikbouwmijndroomhuisin@zwolle.nl. Hier kun je ook aangeven of je graag een mogelijke medebouwer wil ontmoeten. Het inschrijfformulier voor de kavels vind je vanaf donderdag 27 juni 2024 op de website www.zwolle.nl/kavels.

Nog vragen?

Bij vragen kun je contact opnemen met team Kopersbegeleiding van de gemeente Zwolle via telefoonnummer 038 - 498 22 00 of e-mailadres ikbouwmijndroomhuisin@zwolle.nl.

Op de hoogte blijven van beschikbare kavels?

De gemeente Zwolle verkoopt kavels voor verschillende soorten woningen. Voor informatie over deze kavels kun je het beste de website van de gemeente Zwolle in de gaten houden via www.zwolle.nl/kavels. Hierop staan de beschikbare kavels én hier kun je je aanmelden voor de kavel-alert van de gemeente. Via de kavel-alert ontvang je het aanbod van kavels van nieuwe projecten van de gemeente direct in jouw mailbox.