Zwolle Armoedevrij!

Armoedepact

In Zwolle werken veel organisaties samen in het armoedepact Zwolle Armoedevrij. In dit pact staan afspraken over hoe we samen de uitdaging aangaan om armoedevrij (zonder armoede) samen te leven. Alle organisaties doen vanuit hun eigen achtergrond mee met het verminderen van armoede in Zwolle.

In Zwolle zijn veel initiatieven voor inwoners met een laag inkomen. Informatie hierover is te vinden op:

www.samenzwolle.nl/hulpbijarmoede

Stadsdialoog

Elk jaar wordt er twee keer een Stadsdialoog georganiseerd. Met deze bijeenkomsten wil Zwolle Armoedevrij dit bereiken:

  • kennis en ervaring delen.
  • meer bekendheid geven aan wat er al is en aan wat er al wordt gedaan aan het verminderen van armoede in Zwolle.

De volgende stadsdialoog vindt plaats in juni 2022. Zodra de exacte datum bekend is, is deze hier te vinden. Wij zien u dan graag!

Nieuwsbrieven

Naast de Stadsdialoog hebben we ook nieuwsbrieven, waarin u onder andere leuke ideeën en informatie vindt. Hier vindt u de vorige nieuwsbrief:.

Nieuwsbrief oktober 2021 (opent in nieuw scherm)

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Hieronder staan het verslag en de presentaties van de afgelopen Stadsdialoog Zwolle Armoedevrij! De verslagen van eerdere Stadsdialogen vindt u onder het kopje ‘Archief’.

Verslag en presentaties

Verslag Stadsdialoog Zwolle armoedevrij 6 november 2020

Lectoraat Gezonde Samenleving - Laaggeletterdheid en armoede

Aanpak laaggeletterheid stichting Lezen en Schrijven

Naast de Stadsdialoog hebben we ook nieuwsbrieven, waarin u onder andere leuke initiatieven en informatie vindt. Hieronder staat de vorige nieuwsbrief. Op zoek naar oudere nieuwsbrieven? Deze vindt u onder het kopje ‘Archief’.

Nieuwsbrief oktober 2021 (opent in nieuw scherm)

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Zwolle Deelt Vakanties

Onder de vlag van "Zwolle Deelt Vakanties" verzorgt een groep organisaties verschillende vakanties voor mensen die niet zo vaak op vakantie kunnen, om wat voor reden dan ook. 

Rekening houdend met de richtlijnen van het RIVM, hebben verschillende organisaties mogelijkheden gevonden om een aantal vakanties te verzorgen in 2021. Dit zijn vakanties voor gezinnen die rond moeten komen van een minimum inkomen en er nu misschien toch heel graag even tussenuit willen. In de bijlage hieronder staat meer informatie over de vakanties. Hierin staat ook hoe de aanmelding kan worden gedaan.

Zwolle deelt - vakanties 2021.pdf