Zwolle Armoedevrij!

Armoedepact

In Zwolle werken veel organisaties samen in het armoedepact Zwolle Armoedevrij. In dit pact staan afspraken over hoe we samen de uitdaging aangaan om armoedevrij (zonder armoede) samen te leven. Alle organisaties doen vanuit hun eigen achtergrond mee met het verminderen van armoede in Zwolle.

Stadsdialoog 

Elk jaar wordt er twee keer een Stadsdialoog georganiseerd. Met deze bijeenkomsten wil Zwolle Armoedevrij dit bereiken:

  • kennis en ervaring delen.
  • meer bekendheid geven aan wat er al is en aan wat er al wordt gedaan aan het verminderen van armoede in Zwolle.

Wegens de nieuwe richtlijnen van de overheid om alle evenementen tot 1 juni 2020 af te lassen, hebben wij besloten om de stadsdialoog van vrijdag 5 juni 2020 te gaan verplaatsen. De nieuwe datum van de stadsdialoog zal nog volgen.

Nieuwsbrieven 

Naast de Stadsdialoog hebben we ook nieuwsbrieven, waarin u onder andere leuke ideeën en informatie vindt. Hier vindt u de vorige nieuwsbrief:.

Nieuwsbrief Zwolle Armoedevrij maart 2020.pdf

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.

Hieronder staat het verslag van de afgelopen Stadsdialoog Zwolle Armoedevrij! De verslagen van eerdere Stadsdialogen vindt u onder het kopje ‘Archief’.

Verslag

Verslag Stadsdialoog Zwolle Armoedevrij 6 november 2019.pdf

Naast de Stadsdialoog hebben we ook nieuwsbrieven, waarin u onder andere leuke initiatieven en informatie vindt. Hieronder staat de vorige nieuwsbrief. Op zoek naar oudere nieuwsbrieven? Deze vindt u onder het kopje ‘Archief’.

Nieuwsbrief Zwolle Armoedevrij maart 2020.pdf

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.

Zwolle Deelt Vakanties

Onder de vlag van “Zwolle Deelt Vakanties’ verzorgt een groep organisaties verschillende vakanties voor mensen die niet zo vaak op vakantie kunnen, om wat voor reden dan ook. Helaas is dit jaar door het coronavirus het aanbod aan vakanties beperkt.

 

Rekening houdend met de richtlijnen van het RIVM, heeft één van de organisaties, de stichting Weekje Weg, toch mogelijkheden gevonden om een aantal vakanties te verzorgen. Dit zijn vakanties voor gezinnen die rond moeten komen van een minimum inkomen en er nu misschien toch heel graag even tussenuit willen. In de bijlage hieronder heeft stichting Weekje Weg meer informatie over de vakanties staan. Hierin staat ook hoe de aanmelding kan worden gedaan.

2020_05_19_informatie_vakanties_weekje_weg_2020.docx

Zwolle Deelt Kerst

Zwolle Deelt Sinterklaas