Woonbegeleider

Dienstverband / uren per week Tijdelijk / 24 - 36 uur
Werk- en denkniveau MBO
Salaris max. € 3.301,-- bruto per maand, bij een 36-urige werkweek
Afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling
Vacaturehouder Anja Jager
Sluitingsdatum uiterlijk 31 oktober 2022

 

Dit zijn wij

In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we met elkaar optrekken. Wij zetten daarom met kracht in op verbinding. Een goed samenspel met onze 130.000 inwoners, partners in de stad, het college, de raad en collega’s. We zorgen voor elkaar en zijn er voor elkaar. Iedereen doet mee en iedereen doet ertoe.

De situatie

Gemeente Zwolle is gevraagd om te helpen bij de opvang van Oekraïense vluchtelingen door het invullen van diverse functies. Vanwege de aard, omvang, duur en gewenste continuïteit van deze functies worden deze door beroepskrachten uitgevoerd. Daarom zijn wij per direct op zoek naar:

WOONBEGELEIDERS

Dit ga je doen

De functie van woonbegeleider is een tijdelijke en nieuwe functie binnen de gemeente Zwolle. De woonbegeleider is verantwoordelijk voor de opvang en de begeleiding van de Oekraïense vluchtelingen gedurende het verblijf op de locatie. Als woonbegeleider ben je het eerste aanspreekpunt en luisterend oor voor bewoners. De begeleider draagt bij aan een veilig en leefbaar woonklimaat en creëert in samenwerking met de collega's van de locatie een centrum waarin vluchtelingen gestimuleerd worden zelf verantwoordelijkheid te nemen. Als begeleider motiveer je vluchtelingen om actief bij te dragen aan de leefbaarheid op de locatie binnen de kaders van de organisatie en methodes.

Individueel begeleiden vluchtelingen

Als woonbegeleider begeleid je de vluchtelingen bij het vinden van een passende woongelegenheid op de locatie en je geeft algemene informatie rondom procedures. Daarnaast begeleid je de vluchteling en ondersteun en stimuleer je toekomstgerichte acties, je stuurt op gedrag en escaleert indien noodzakelijk. Hiervoor is het noodzakelijk dat jij je kunt verplaatsen in de belevingswereld van de vluchtelingen maar ook in staat bent om hen aan te spreken op hun gedrag. Je hebt een belangrijke informerende en rapporterende taak naar collega's en ketenpartners.

Interne afstemming en samenwerking

Binnen de opvanglocatie werk je samen met gelijkgestemde woonbegeleiders en locatie coördinatoren. Het is van belang dat deze medewerkers op de hoogte zijn van de ontwikkelingen ten aanzien van de locatie en de (specifieke) afspraken die zijn gemaakt met de vluchtelingen. De teams kunnen zeer snel van samenstelling wisselen bij krimp of groei. Dit stelt eisen aan de kwaliteit van samenwerken en het elkaar informeren. Daarnaast vraagt het om de nodige flexibiliteit omdat geen enkele vluchteling of situatie hetzelfde is.

Functie eisen

Jij herkent je in de volgende punten:

 • Mbo-4 werk- en denkniveau
 • Kennis van de taak, de situatie in Oekraïne en de werkwijze bij opvang van vluchtelingen
 • Beheersing van gesprekstechnieken en interculturele communicatie
 • Ervaring met MS office

Bij voorkeur heb je ervaring met één of meerdere van onderstaande werkgebieden:

 • Hulpverleningsprocessen
 • Kwetsbare groepen

Competenties:

 • Cultuursensitief
 • Luisteren
 • Initiatiefrijk
 • Communicatieve vaardigheid
 • Flexibiliteit

Werktijden:

 • Er wordt een minimale beschikbaarheid gevraagd van 16 uur per week
 • Dag-, avond- en weekenddiensten

Wat bieden we jou

 • Salaris in schaal 7, minimaal € 2.255,-- en maximaal € 3.301,-- bruto per maand op basis van gemiddeld 36 uur per week.
 • Dienstverband via Driessen
 • Onregelmatigheidstoeslag
 • Individueel Keuzebudget 17,05%
 • Een werkomgeving waar de mens centraal staat.

Dienstverband

Je komt in dienst via een payrollovereenkomst bij Driessen. Je wordt door Driessen via de gemeente Zwolle als opdrachtgever ingezet op een lokale opvanglocatie. Daar ontvang je leiding van de locatie coördinator waarbij de locatiemanager zorgt voor de planning. Voor administratieve vragen kun je terecht bij jouw contactpersoon bij Driessen.

Medewerkers die deel uitmaken van een Talentenregio-organisatie worden op basis van een detacheringsovereenkomst ingezet.

De vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Bij een eventuele gelijke geschiktheid heeft een interne kandidaat voorrang. 

Solliciteren kan uitsluitend via onderstaande link en niet via het mailadres dat vermeld staat. Sollicitaties die bij dit mailadres binnenkomen worden niet in behandeling genomen. 

Meer weten?

Met vragen over de functie kun je uitsluitend terecht bij Dieneke Liesting, telefoon 06 - 21 41 82 51.

Met vragen over de procedure kun je terecht bij Natalie Blank, HR-adviseur, 038 - 498 2328 of Kirsa Hofma, HR-Medewerker / Coördinator, via 06 - 18 66 39 40 of k.hofma@zwolle.nl.  

Vragen van algemene aard over de situatie en het aanbieden vanhulp kan via het daarvoor ingestelde e-mailadres oekraine@zwolle.nl.

Solliciteren

Solliciteren kan alleen door middel van onderstaande sollicitatieknop.

De vacature staat voor langere tijd open, op het moment dat er voldoende geschikte kandidaten zijn, kunnen we besluiten de vacature offline te zetten. De uiterste sluitingsdatum is 31 oktober 2022.

solliciteer direct