euro-geld iconZwolle Armoedevrij!

In Zwolle werken veel organisaties samen in het armoedepact Zwolle Armoedevrij. In dit pact staan afspraken over hoe we samen de uitdaging aangaan om armoedevrij (zonder armoede) samen te leven. Alle organisaties doen vanuit hun eigen achtergrond mee met het verminderen van armoede in Zwolle.

Armoedepact

In Zwolle werken verschillende organisaties samen in het armoedepact Zwolle Armoedevrij. In dit pact staan afspraken over hoe we samen de uitdaging aangaan om armoedevrij (zonder armoede) samen te leven. Deze organisaties doen vanuit hun eigen achtergrond mee met het verminderen van armoede in Zwolle.

In Zwolle worden veel initiatieven aangeboden aan inwoners met een laag inkomen. Meer informatie hierover is te vinden op samenzwolle.nl/hulpbijarmoede

Kent u een (nieuw) initiatief en staat deze niet in de lijst ? U kunt het initiatief doorgeven aan info@samenzwolle.nl of bezoek de contactpagina op Samenzwolle.nl

Stadsdialoog

Tweemaal per jaar wordt de Stadsdialoog georganiseerd. Met de Stadsdialoog willen wij inwoners en professionals met elkaar in gesprek laten gaan over verschillende thema’s omtrent armoede in Zwolle, door o.a. kennis en ervaringen met elkaar te delen.

De eerstvolgende Stadsdialoog staat gepland op vrijdag 1 december. Ditmaal over het thema bestaanszekerheid: een term die we steeds vaker om ons heen horen. We moedigen je aan inwoners te benaderen om met jou mee te komen en deze uitnodiging te verspreiden in je netwerk.

We willen met de stadsdialoog ruimte bieden aan iedereen die vragen heeft over of stoeit met bestaanszekerheid. Iedereen mag zijn mening of verhaal delen. We gaan het gesprek graag met je aan. Jij als professional hebt misschien te maken met bestaanszekerheid in je werk. Maar wat is dat dan? Wat kom je tegen? Welke zorgen heb je? Wat wil je graag weten?

Wethouder Michiel van Willigen opent de stadsdialoog.

Wanneer: 1 december 2023
Tijd: 9.00 tot 13.00 uur inclusief lunch
Waar: Stadhuis Panoramazaal

Meer informatie over het programma volgt binnenkort.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden van ontwikkelingen rondom armoede in Zwolle en informatie ontvangen over de stadsdialogen? Meld u dan hieronder aan voor de nieuwsbrief.

Ik meld me aan voor de nieuwsbrief

Logo Zwolle Armoedevrij!

Afspraak maken

In het Stadskantoor kunt u alleen op afspraak terecht.

Maak een afspraak

Stadskantoor, Lübeckplein 2, 8017 JZ Zwolle
Stadhuis, Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle

Neem contact met ons op

Postbus 10007, 8000 GA Zwolle

Stuur een bericht

Telefoon: 14 038 (5 cijfers,
tussen 08.30 en 17.00 uur)
Vanuit het buitenland: +31 38 498 31 38

Whatsapp: 06 83 29 66 88
(bellen naar dit nummer is niet mogelijk)

BTW/KvK-nummer

BTW: NL001900249B01
KvK: 08218173

Blijf op de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Zwolle