euro-geld iconZwolle Armoedevrij!

In Zwolle werken veel organisaties samen in het armoedepact Zwolle Armoedevrij. In dit pact staan afspraken over hoe we samen de uitdaging aangaan om armoedevrij (zonder armoede) samen te leven. Alle organisaties doen vanuit hun eigen achtergrond mee met het verminderen van armoede in Zwolle.

Armoedepact

In Zwolle werken verschillende organisaties samen in het armoedepact Zwolle Armoedevrij. In dit pact staan afspraken over hoe we samen de uitdaging aangaan om armoedevrij (zonder armoede) samen te leven. Deze organisaties doen vanuit hun eigen achtergrond mee met het verminderen van armoede in Zwolle.

In Zwolle worden veel initiatieven aangeboden aan inwoners met een laag inkomen. Meer informatie hierover is te vinden op samenzwolle.nl/hulpbijarmoede

Kent u een (nieuw) initiatief en staat deze niet in de lijst ? U kunt het initiatief doorgeven aan info@samenzwolle.nl of bezoek de contactpagina op Samenzwolle.nl

Stadsdialoog

Tweemaal per jaar wordt de Stadsdialoog georganiseerd. Met de Stadsdialoog willen wij inwoners en professionals met elkaar in gesprek laten gaan over verschillende thema’s omtrent armoede in Zwolle, door o.a. kennis en ervaringen met elkaar te delen.

Heeft u een vraag of een goed idee voor de invulling van de volgende Stadsdialoog? Of wilt u informatie over vorige edities? Mail dan naar stadsdialoog@zwolle.nl

Iedereen T€lt Festival in Diezerpoort

Op vrijdagmiddag 2 juni ben je van harte welkom op het Iedereen T€lt Festival in Diezerpoort. 

Op het festival kun je via een feestelijke en informatieve route door de wijk tussen 15.00 en 18.00 uur kennismaken met meer dan 25 organisaties die voor je klaarstaan. Bijvoorbeeld met het op orde krijgen van je administratie, het aanvragen van regelingen of bij het werken met een computer. En krijg je slimme tips over omgaan met geld en manieren om geld te besparen.

Op verschillende plekken langs de route worden ook leuke activiteiten en spelletjes georganiseerd voor jong en oud. Zo houdt de weggeefwinkel Dieze-Oost speciale acties, kun je meedoen aan het boodschappenspel en kun je geschminkt worden door basisscholen de Springplank en de Oosterenk. Voor hapjes wordt gezorgd en er is livemuziek van de band Millie & The Mix. Je krijg een flyer en daarop kun je vijf stempels verzamelen voor iets lekkers.

Meer weten? Kijk dan op zwolle.nl/iedereenteltfestival

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden van ontwikkelingen rondom armoede in Zwolle en informatie ontvangen over de stadsdialogen? Meld u dan hieronder aan voor de nieuwsbrief.

Ik meld me aan voor de nieuwsbrief

Logo Zwolle Armoedevrij!

Afspraak maken

In het Stadskantoor kunt u alleen op afspraak terecht.

Maak een afspraak

Stadskantoor, Lübeckplein 2, 8017 JZ Zwolle


Stadhuis, Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle

Neem contact met ons op

Postbus 10007, 8000 GA Zwolle

Stuur een bericht

Telefoon: 14 038 (5 cijfers,
tussen 08.30 en 17.00 uur)
Vanuit het buitenland: +31 38 498 31 38

Whatsapp: 06 83 29 66 88
(bellen naar dit nummer is niet mogelijk)

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Zwolle