Aanvraagformulieren

Informatie over als u niet zelf kunt stemmen. Of als u in een andere gemeente wil stemmen. En wat u kunt doen als u uw stempas kwijt bent.

Vervangende stempas aanvragen

In de week van 13 tot en met 17 mei krijgt iedereen die mag stemmen een stempas thuisgestuurd. Heeft u geen stempas ontvangen? Of is uw stempas kwijt of beschadigd? Dan kunt u een vervangende stempas aanvragen. 

Volmacht aanvragen

Kunt u zelf niet stemmen? Bijvoorbeeld door ziekte of vakantie? Dan kunt u een volmacht aanvragen. Daarmee kan een andere kiezer voor u stemmen.  

Kiezerspas aanvragen

Wilt u stemmen in een andere gemeente? Dan kunt u een kiezerspas aanvragen. Met een kiezerspas en een geldig identiteitsbewijs kunt u in elke gemeente in Nederland stemmen. 

Stemmen vanuit het buitenland

U kunt geen aanvraag meer indienen om vanuit het buitenland te stemmen. Woont u niet in Nederland en wilde u vanuit het buitenland stemmen? Dan kon u zich tot 25 april registeren om vanuit het buitenland te stemmen. 

Registreren als Europese kiezer

Dit is sinds 23 april 2024 niet meer mogelijk. Woont u in Nederland en heeft u de nationaliteit van een ander land dat lid is van de Europese unie? Dan kon u zich tot 23 april 2024 registreren als Europese kiezer.

Ontvangen wij uw verzoek ná 23 april 2024? Dan krijgt u pas bij de verkiezingen van 2029 een stempas om te stemmen op de Nederlandse leden van het Europees Parlement.