Adviseur Ecologie

Dienstverband 32-36 uur
Werk-/denkniveau HBO/WO
Afdeling Civiel en Groen
Vacaturehouder Oebele Jansma
Sluitingsdatum 20 september 2019

Dit zijn wij

Een natte voetenkaart voor klimaatadaptatie én de slimste binnenstad. Zo doen we dat in Zwolle. Samen met onze 126.000 inwoners, want we geloven dat het leven beter wordt als we met elkaar optrekken. Zwolle is rijk aan groen en natuurgebieden. Wij gaan al decennia lang op een bewuste en verantwoorde manier om met de biodiversiteit van de stad. De afdeling Civiel en Groen, een team met diverse adviseurs, levert hiervoor de expertise. Vanuit dat ‘nest’ ga jij aan de slag met ecologische vraagstukken en geef je advies over de ontwikkeling, het beheer en het (toekomstig) gebruik van groen en natuur in de openbare ruimte.

Dit ga je doen

Je gaat regelmatig een situatie ‘buiten’ bekijken, maar je bent vooral binnen te vinden. Achter je laptop of in overleg met partijen. Je werkt dan ook intensief samen met collega’s binnen de gemeente en de regio. Maar ook met externe partijen, zoals natuurorganisaties en de ROVA die het ecologisch beheer van de openbare ruimte voor ons uitvoert.

Vanochtend start je met het checken van je email. Er is een klacht binnengekomen over een groep ganzen die overlast veroorzaakt op een speelplaats. Je voert een aantal telefoontjes om het probleem helder te krijgen en denkt na over mogelijke oplossingen. Daarna neem je een aantal aanvragen door over het kappen van bomen en bepaal je welke locaties je met een bomendeskundige wilt bezoeken.

Deze week heb je veel afspraken. Je adviseert onder meer over diverse sloop- en bouw vergunningaanvragen. Het is jouw rol om vanuit de wet op de natuurbescherming te kijken of beschermde dier- en plantensoorten in het gedrang komen. In onze openbare ruimte hebben we een diversiteit aan flora en fauna. Leuk is dat het otterbestand groeit en dat na een uitbreiding van het spoor hun leefgebieden met elkaar zijn verbonden door een ‘onderdoorgang’.

Tijdens de lunch gaat het over de ecologische hoofdstructuur van Zwolle die koste wat kost behouden moet blijven. Leefbaarheid in de stad is van groot belang. Daar sta je voor en daarom ben je soms een luis in de pels als stedelijke ontwikkeling en verdichting deze hoofdstructuur bedreigen. Vanmiddag staat het bestuderen van een ecologisch onderzoeksrapport op de planning. Een advies van een extern bureau over Stadshagen, een woonwijk die in de komende jaren flink wordt uitgebreid. Het rapport strookt met onze geo-informatie, een veelheid van data die we al hebben vastgelegd.

De dag sluit je af met een bespreking bij ROVA over het maaibeleid dat jij monitort. Je wilt nieuwe ontwikkelingen die ten goede komen aan biodiversiteit delen, want deze hebben consequenties voor het uitvoeringsprogramma.

Dit ben jij

Je hebt een HBO/WO werk- en denkniveau en minimaal vijf jaar ervaring met ecologische advisering. Niemand hoeft jou wat te vertellen over de natuurwetgeving en je verbaast je collega’s met je ongelofelijke kennis van dier- en plantensoorten. Je legt makkelijk lijntjes naar mensen die je op elk niveau weet te inspireren. Je spreekt de taal van vakgenoten, amateur vogelaars en bestuurders.

Of je nu je administratie bijwerkt, een advies met verve presenteert of een lekker leesbaar stuk schrijft. Alle facetten van deze baan zie je als een middel om flora en fauna de ruimte te geven in Zwolle. Dat is je passie. Daar ligt je hart.

Dit bieden wij

Een salaris van maximaal € 4.225,- (schaal 10) bruto per maand bij een volledige werkweek van gemiddeld 36 uur per week. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB), waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten. Dit is in totaal € 8.644,- bruto per jaar dat je maandelijks of jaarlijks laat uitkeren. In dit bedrag is o.a. het vakantiegeld en een dertiende maand opgenomen. Daarnaast bouw je pensioen op.Meer weten?

Afdelingshoofd Oebele Jansma: ‘Ik werk al lang bij Zwolle in verschillende functies. Zwolle verveelt nooit! Graag maak ik een afspraak om jouw visie op het vak te horen en je meer te vertellen over de Zwolse aanpak. Bel, app of mail mij. Dat kan ook ’s avonds of in het weekend. Oebele Jansma, 06-53 69 85 95, o.jansma@zwolle.nl.

Solliciteren

Je kunt alleen solliciteren tot 20 september 2019 middels bijgaande sollicitatieknop.

 

 

solliciteer direct