Astrid L. ter Borgh

Trouwambtenaar

Astrid L. ter Borgh-Ruijgers

Trouwambtenaar Astrid L. ter Borgh: "Als zelfstandig tekstschrijver interview ik mensen en maak van die gesprekken verhalen. In mijn werk als trouwambtenaar ga ik vergelijkbaar te werk."

Beschikbaar: maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag. 

Belangrijke vragen

Oké, eerst een makkelijke vraag: Hoe hebben jullie elkaar ontmoet? Dan een vraag die nog wel eens lastig wordt gevonden: Waarom gaan jullie met elkaar trouwen? Of een van de moeilijkste: Waarom hou je van hem? Waarom hou je van haar? De antwoorden op deze vragen vormen jullie verhaal. Dit verhaal mag op de huwelijksdag best nog eens hardop worden verteld. Dat bevestigt jullie band met elkaar en onderstreept voor anderen dat ze getuige zijn van een uniek en emotievol moment. Wie kan dat verhaal op zo’n moment goed vertellen? De trouwambtenaar.

Als zelfstandig tekstschrijver interview ik mensen en maak van die gesprekken verhalen voor bladen. In mijn werk als trouwambtenaar ga ik vergelijkbaar te werk. Ik kom gewoon bij jullie thuis op bezoek en dan spreken we met elkaar jullie huwelijksluiting helemaal door. Wat willen jullie dat er gezegd wordt tegen een speciaal iemand? Wie geeft aan het eind de ringen aan? Welke oma of opa moet wat verder vooraan zitten om het goed te kunnen horen? En zoals gezegd: Wat is het verhaal dat jullie die dag hardop willen laten vertellen over jullie zelf? Hoe heb je elkaar ontmoet? Waarom ga je trouwen? Wat maakt dat jullie van elkaar houden? Al doende werken we gedrieën toe naar een bijzonder moment in jullie leven: de burgerlijke huwelijkssluiting. En dan ga ik jullie verhaal vertellen. En familie en vrienden horen de antwoorden op belangrijke vragen in jullie leven.

Dat is mijn bijdrage aan jullie huwelijksdag. Met plezier!