Bijenles

Bijen zorgen voor onze natuur en voor honing. Wil je meer weten over dit bijzondere beestje? Boek een gastles in de klas.

Bijen zijn geweldige ambassadeurs voor insecten en biodiversiteit. Het sluit aan bij het kerndoel Oriëntatie op je zelf en de wereld-natuur en techniek (leerdoel 40, 41). In 2019 organiseerden wij onze eerste Scholen voor bijen campagne. Dit schooljaar komt er een vervolg en kan je als school kiezen uit de volgende educatie:

Gastles van Bijengastdocent

Wil je als school een extra inspirerend verhaal vertellen aan je leerlingen? Vraag dan een les aan van een bijengastdocentexterne-link-icoon. Zij komen graag op school of in de schooltuin hun verhaal vertellen en leerlingen meenemen in hun enthousiasme over bijen. 

Bloemzaden

We bieden de eerste 50 scholen een mooi en volledig pakket van NLzoemt aan met gratis biologisch bloemenzaad. Het bloemenzaad kan in het najaar of in maart/april gezaaid worden. Geschikt voor groep 7 en 8.

Bloembollen

We bieden de eerste 50 scholen die zich aanmelden het pakket Bollen voor Bijen aan met gratis bloembollen. De bollen moeten in het najaar gepoot worden. geschikt voor groep 5 en 6.

  • Geschikt voor: 7-10 en 10-12 jaar
  • Locatie: in de klas
  • Kosten: gratis
Gastles over bijen