Dieren

Boerderijles Stadshoeve

Moestuin op park de Stadshoeve

Ontdek één van de leskisten van de Stadshoeve. De leerkracht behandelt de leskist in de klas. Vervolgens sluit je deze af met een leuke buitenles op de Stadshoeve zelf. Kinderen komen in contact met de dieren op de Stadshoeve en leren hierover.

Bezoek de schaapskudde

Schaapskudde bij Twistvliettoren

De Zwolse schaapskudde vertrekt van april tot en met november vijf dagen per week naar hun werkplek in het Westerveldsebos, het Holtenbroekerbos of de diverse dijken in Stadshagen.

Bijengastles

Bijengastles: decent geeft uitleg bij insectenhotel

Wist je dat er wel meer dan driehonderd soorten bijen leven in Nederland? Waar zijn bijen eigenlijk in de winter? Hebben bijen ook een lievelingsbloem?

Do It Yourself leskisten

Bodemdiertjes zoeken? Papier maken? Jouw duurzame school ontwerpen? Met de leskisten van NME Overijssel zit je altijd goed.

Ezels op het schoolplein

Margot loopt met 2 ezels over de weg

Ezels zijn slim en sterk. Maak kennis met deze grote dieren. Ezels zijn heel lief en niet dom en koppig. Margo komt op bezoek en neemt 2 grote ezels mee en leert jullie alles over deze fantastische dieren.

Kinderboerderij Weezenlanden

Wormenhotel kinderboerderij Park Wezenlanden

Met groep 1 en 2 een ochtend naar de kinderboerderij? Dan is het kleuterarrangement een leuk idee! Kom lekker dieren bekijken. Er zijn varkens, geiten, ezels, kippen en een pauw.

Nationale tuinvogeltelling

Kinderen tellen tuinvogels

In januari tellen we vogels. Tel je mee? Op het schoolplein, in een parkje of in de buurt. Met een gratis lespakket voor in de klas.

Natuureducatie DRIL

Kabouters paddenstoelen les DRIL

De educatie van DRIL wordt door jongeren aan kinderen van 4-12 jaar gegeven. De visie van Natuureducatie DRIL is leren door te beleven.

Workshop bijenhotel

Workshop bijenhotel bouwen

Hou je van timmeren en zagen en vind je het leuk om de bijen een handje te helpen? Tijdens deze workshop bouw jij je eigen bijenhotel.