Helikopter landt op een plein in Zwolle.

Buitengewoon opsporingsambtenaar

Kan jij snel schakelen en daarbij de juiste toon aanslaan, wil jij graag het gedrag van mensen veranderen, ga jij geen uitdagingen uit de weg en sta je open voor feedback?

Dienstverband / uren per week Tijdelijk voor een jaar, met uitzicht op vast / 32 - 36 uur
Werk- en denkniveau MBO
Salaris max. € 3.301,-- per maand, bij een 36-urige werkweek
Afdeling Fysieke Leefomgeving
Vacaturehouder Koen Lucas
Sluitingsdatum 27 november 2022

Dit zijn wij

In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we met elkaar optrekken. Wij zetten daarom met kracht in op verbinding. Een goed samenspel met onze 130.000 inwoners, partners in de stad, het college, de raad en collega’s. We zorgen voor elkaar en zijn er voor elkaar. Iedereen doet mee en iedereen doet ertoe. De stad staat voor grote opgaven om onze leefwereld duurzaam vorm te geven, zoals klimaatadaptatie, energietransitie en de ontwikkeling van een circulaire economie.

Al die kleine en grote opgaven zijn leidend voor onze manier van samenwerken. Afdelingen en teams zijn thuishavens, maar we werken door de afdelingen heen en zoeken elkaar makkelijk op. Samen tillen we bijzondere projecten van de grond. We vinden elkaar in voor- en tegenspoed, acteren als professionele partners, denken in mogelijkheden en stimuleren initiatieven uit de organisatie en de stad. Zwolle is een stad in een regio die hard op weg is om de vierde economische topregio van Nederland te worden met innovatieve bedrijven die bijdragen aan onze maatschappelijke opgaven.

De komende jaren staat er veel te gebeuren, waarbij we jouw inbreng en ideeën goed kunnen gebruiken. Als je voor Zwolle werkt, word je uitgedaagd om je talenten optimaal in te zetten en je blijvend te ontwikkelen. Je krijgt kansen om te verrassen en te vernieuwen. En de ruimte om positief tegendraads en soms wat rebels te zijn. Jezelf kunnen en mogen zijn; daar staan we in Zwolle voor. We waarderen, accepteren en respecteren elkaar om wie we zijn. Want het is de diversiteit die kleur geeft aan onze organisatie én stad. 

Dit ga je doen

Je houdt toezicht in de openbare ruimte en bent het gezicht van de gemeente, de oren en ogen op straat. In Zwolle werken we wijkgericht, omdat we dichtbij onze inwoners willen zijn. Jij krijgt dus een bepaalde wijk onder je hoede die je heel goed leert kennen. Hiervoor leg je contacten met inwoners, ondernemers, wijkagenten, sociaal wijkbeheerders, medewerkers van zorginstellingen, scholen en woningcorporaties enzovoorts. Je neemt zelf het voortouw om mensen en organisaties te betrekken.

Samen anticiperen jullie op problemen om deze zoveel mogelijk te voorkomen. Wat gaan we proactief doen en wat zouden we hiermee kunnen bereiken? Deze vraag leg je vaak op tafel tijdens overleggen.

Taakaccenten

Je voelt je thuis bij de Zwolse manier van werken en vindt het leuk om APV-breed je vak op te pakken. Daarnaast heb je met ongeveer 20 collega BOA’s (en vier markt- en havenmeesters) ook specifieke taken. Denk aan jeugd, milieu, natuur, waterrecreatie, ondermijning en mensenhandel bijvoorbeeld.

Het zou mooi zijn als jij affiniteit hebt met Jeugdtoezicht. Je vindt het leuk om jongeren te ontmoeten, open het gesprek aan te gaan, hen uit de anonimiteit te halen en verder te helpen. Misschien heb je ervaring met (kwetsbare) jongeren of wil je je er verder in verdiepen. Wellicht heb je de opleiding toezicht Alcoholwet al gedaan en ervaring met deze taak. Uiteraard ondersteunt Zwolle je met gerichte trainingen en opleidingen.

Je kiest voor Zwolle, omdat je je eigen baan kunt vormgeven. In feite ben je veel meer een netwerker dan een handhaver. Je probeert door informeren en overtuigen je doel te halen. Als handhaving echt nodig is, kijk je hier uiteraard niet voor weg.

Dit ben jij

Je hebt MBO werk- en denkniveau, een BOA diploma, een rijbewijs B, RTGB 3 en enkele jaren ervaring in Toezicht Openbare Ruimte. Je vindt het fijn om veel buiten te werken en kilometers te fietsen en te lopen. Daar blijf je fit bij.

Je hebt contact met veel mensen in verschillende situaties. Het lukt je om snel te schakelen en de juiste toon aan te slaan. Zakelijk, vriendelijk en doortastend. Het doel is niet om bekeuringen te schrijven, maar om het gedrag van mensen te veranderen.

Je bent bepaald geen macho, maar straalt een natuurlijk gezag uit. Je wilt een nog betere BOA worden door uitdagingen aan te gaan én je open te stellen voor feedback. Bij Zwolle krijg je de kans om je kennis te verbreden via opleidingen en workshops.

Dit bieden wij

Een salaris van maximaal € 3.301,- (schaal 7) bruto per maand bij een volledige werkweek van gemiddeld 36 uur per week. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Bovendien wordt de functie dit jaar opnieuw gewaardeerd.

Je ontvangt bovendien 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB), waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten. Dit bedrag, waarin vakantiegeld en een dertiende maand is opgenomen, kun je maandelijks of jaarlijks laten uitkeren.

Daarnaast wordt er pensioen voor je opgebouwd.

Wij investeren in je persoonlijke ontwikkeling en horen graag hoe jij dat ziet. In Zwolle werken we hybride. Er is een budget beschikbaar om je werkplek thuis in te richten. Ook krijg je een laptop en telefoon van de ‘zaak’.

Meer weten?

Laat weten wat je kunt en wat je wilt. Bel of Whatsapp voor meer informatie met  Koen Lucas, 06 - 30 80 91 36, k.lucas@zwolle.nl

Solliciteren

Solliciteren kan tot en met de sluitingsdatum van 27 november a.s., alleen door middel van onderstaande sollicitatieknop.

Afspraak maken

In het Stadskantoor kunt u alleen op afspraak terecht.

Maak een afspraak 

Stadskantoor, Lübeckplein 2, 8017 JZ Zwolle
Stadhuis, Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle

Neem contact met ons op

Postbus 10007, 8000 GA Zwolle
Stuur een bericht

Telefoon: 14 038 (5 cijfers,
tussen 09.00 en 17.00 uur)
Vanuit het buitenland: +31 38 498 31 38
Whatsapp: 06 83 29 66 88
(bellen naar dit nummer is niet mogelijk)

BTW/KvK-nummer

BTW: NL001900249B01
KvK: 08218173

Blijf op de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Wij zijn bereikbaar via

© 2022 Gemeente Zwolle