Buitengewoon opsporingsambtenaar

Dienstverband 36 uur per week
Werk-/denkniveau MBO
Afdeling Fysieke Leefomgeving
Vacaturehouder André Verhagen, tel.nr. 06-20 36 88 09
Salaris max. € 3.114,-
Sluitingsdatum 16 februari 2020

Dit zijn wij

Een natte voetenkaart voor klimaatadaptatie én de slimste binnenstad. Zo doen we dat in Zwolle. Samen met onze 128.000 inwoners, want we geloven dat het leven beter wordt als we met elkaar optrekken.

De afdeling Fysieke Leefomgeving draagt bij aan een vitale, veilige en leefbare omgeving. Het team Toezicht Openbare Ruimte (negen medewerkers) gaat de komende jaren het werkveld en de werkwijze van toezichtstaken in de Openbare Ruimte verder ontwikkelen. Wij zullen bijvoorbeeld meer zichtbaar zijn in de stad. Jij kiest voor Zwolle door de diversiteit aan inzet en je inbreng voor het nieuw in te richten team.

Dit ga je doen

Je houdt toezicht in de openbare ruimte en bent het gezicht van de gemeente, de oren en ogen op straat. Vanochtend surveilleer je met een collega in de binnenstad. Je houdt een fietser aan die zich beroept op het feit dan andere mensen ook in de straat fietsen, maar je laat je niet uitlokken tot een discussie. Je wijst de man vriendelijk op zijn fout en geeft een bekeuring die hij mokkend in ontvangst neemt. ‘Je hebt je positie goed bewaakt’, is de positieve feedback van je collega.

Terwijl jullie teruglopen naar het Stadskantoor, vraagt een toerist waar boekhandel Waanders is. Je legt haar vriendelijk de kortste route uit. Ook die rol heb je als BOA.

’s Middags eet je een broodje met je collega. Je vertelt hem dat je nieuwe baan enorm uitdagend is.

In Zwolle vind je veel dynamiek en afwisseling. Je houdt toezicht op diverse aspecten zoals afval, gebruik van de openbare ruimte, overlast door personen, honden, wildplassen, parkeren, evenementen enzovoorts. Daarnaast word je ingezet als Drank- en Horecawetcontroleur. Ook daar sta jij je mannetje en spreekt de horecaondernemer aan op zijn verantwoordelijkheden.

’s Middags praat je in een wijk met hangjongeren die al geruime tijd overlast veroorzaken. Je hoort van verre harde muziek en geschreeuw. ‘Zoals je nu bezig bent, verniel je het voor jezelf’, zeg je. Het lukt je om op een open manier het gesprek aan te gaan en je merkt dat de jongeren luisteren naar je argumenten. Je zal straks nog even contact opnemen met de wijkagent over deze groep.

In de wijk staat ook al wekenlang een aanhanger geparkeerd. Je gaat de eigenaar aanschrijven dat deze moet worden verwijderd binnen een bepaalde termijn. Dit is de bestuursrechtelijke kant van handhaving, waarvoor je een training bij Zwolle hebt gehad.

Dit ben jij

Je hebt MBO werk- en denkniveau, een BOA diploma, een rijbewijs B, RTGB 3 en enkele jaren ervaring in Toezicht Openbare Ruimte. Je vindt het fijn om veel buiten te werken en kilometers te fietsen en te lopen. Daar blijf je fit bij.

Je hebt contact met veel mensen in verschillende situaties. Het lukt je om snel te schakelen en de juiste toon aan te slaan. Zakelijk, vriendelijk en doortastend. Het doel is niet om bekeuringen te schrijven, maar om het gedrag van mensen te veranderen.

Je bent bepaald geen macho, maar straalt een natuurlijk gezag uit. Je wilt een nog betere BOA worden door uitdagingen op te pakken én je open te stellen voor feedback.

Bij Zwolle krijg je de kans om je kennis te verbreden. Denk aan een opleiding DWH, biker, rijbewijs E en kennis van BRP-controles, strafrecht en bestuursrechtelijke handhaving.

Dit bieden wij

Een salaris van maximaal € 3.114,- (schaal 7) bruto per maand bij een volledige werkweek van gemiddeld 36 uur per week. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Je ontvangt bovendien 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB), waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten. Daarnaast wordt er pensioen voor je opgebouwd.

Meer weten?

Bel of Whatsapp voor meer informatie met André Verhagen, 06-20 36 88 09. Hij neemt je graag mee voor een wandeling door de binnenstad om jouw mening over het vak te horen.

Solliciteren kun je alleen via onderstaande button.

solliciteer direct