Erfgoedkaart briefactie

Denk mee over het cultureel erfgoed van Zwolle

Denk mee over ons erfgoed van morgen

De gemeente Zwolle vraagt inwoners om mee te denken over wat Zwols cultureel erfgoed is. Het huidige monumentenbeleid is door nieuwe maatschappelijke ontwikkelingen en veranderde regelgeving toe aan vernieuwing. Zwolle wil daarom een nieuw ‘Zwols Programma Erfgoed’ ontwikkelen om een actueel beleidskader te realiseren voor haar culturele erfgoed. Het is gericht op de betekenis van ons culturele erfgoed voor de samenleving van nu en van de toekomst.

Erfgoedstad

Zwolle is een echte erfgoedstad met unieke gebouwen, archeologische rijkdommen en bijzondere cultuurlandschap. Ons culturele erfgoed maakt Zwolle aantrekkelijk voor inwoners, ondernemers en bezoekers en vormt onze identiteit. 

Geef je wens door

Voor het Zwols Programma Erfgoed vragen we alle Zwollenaren om hun wens voor erfgoed. Het doel is om antwoorden te krijgen die nieuwe inzichten geven over wat voor de inwoners van Zwolle van belang is. Hier wordt onder andere een briefkaartactie voor ingezet. De kaarten zijn verkrijgbaar bij verschillende locaties zoals de toeristische informatiepunten. Voor wie liever digitaal wil reageren is de erfgoed enquêteexterne-link-icoon ook online in te vullen.

De Zwolse visie

De antwoorden worden aan het einde van 2024 gecategoriseerd en verwerkt in het Zwols Programma Erfgoed. Dit programma met daarin de Zwolse visie op cultureel erfgoed zal begin 2025 ter inzage liggen.

Briefkaartactie